Навіщо досвідчені господині обливають сирокопчену ковбасу окропом: вам це точно треба знати

Як обливання сипокопченої ковбаси окропом спрощує її приготування? Застосуйте один з найпростіших лайфхаків домашнього приготування власноруч.

Поливання сирокопченої ковбаси окропом – тільки здається недоречною процедурою. Це робиться для того, щоб зробити простішою один з етапів вживання ковбаси: зняття оболонки з цього продукту. Це ніяк не впливає на її смак або поживні властивості.

Зняття шкірки з сирокопченої ковбаси – це процедура, чесно кажучи, не з простих, але достатньо зробити один простий рух і ваша ковбаса буде без ненависної шкірки. Покладіть ковбасу в глибоку ємність і залийте окропом повністю. Так потрібно потримати декілька хвилин і все, ваша ковбаса з легкістю очиститься від оболонки.

Очищуйте ковбасу від оболонки в легкий спосіб
Очищуйте ковбасу від оболонки в легкий спосіб

Калорійність та протипоказання

В сирокопченій ковбасі є багато поживних елементів та корисних речовин: йод, залізо, фосфор, велика група вітамінів та багато іншого.

Цей делікатес відомий своєю калорійністю. На 100 грамів впродукту ми отримаємо до 500 ккал. Це прирівнюється до одного корисного прийому їжі. Про це мало хто знає, але таку ковбасу не можна їсти людям, в яких:

  • будь-які ускладнення сечовивідної системи;
  • панкреатит та інші запалення травного каналу.

Ці заборони придумали не просто так. Справа в тому, що ця ковбаса містить дуже багато спецій, які негативно впливають на людей, у яких вже й так проблеми з шлунком. Для аромату сирокопченого виробу додають невелику порцію коньяку, на що також слід звернути свою увагу.

Переїдання також шкодить вашому здоров'ю
Переїдання також шкодить вашому здоров’ю

Термін зберігання цього продукту в межах 120 днів при відповідній температурі 10-15 градусів, якщо продукт не розпакований, а просто зберігається у вас вдома. Якщо ж навпаки, то в холодильнику така ковбаса проживе не більше 30 днів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини