Картопляне пюре: три головні помилки, чому страва виходить несмачною

Здається, що приготувати пюре дуже просто, але коли воно виходить не дуже вдалим, то виникає думка, що це не так. Виявляється, є три головні помилки, яких допускається значна частина господинь під час приготування цієї страви.

Пюре — це чудовий гарнір, який підійде майже під будь-яку страву. А смачне, запашне та щойно приготовлене пюре з домашніми маминими котлетами точно асоціюються з дитинством. Тоді здавалось, що зіпсувати цю страву просто неможливо, адже в мами чи в бабусі воно виходило дуже смачним.

Проте, є все ж таки хитрощі та типові помилки, на які варто зважати, коли ви чистите картоплю, варите її, додаєте до м’якесенького овочу молока та спецій і товчете її.

Три найголовніші помилки в приготуванні пюре

Першою найпоширенішою помилкою є те, що картоплю кидають у вже киплячу воду. Здається, що це має прискорити процес приготування пюре. Однак, професійні господині, які пройшли з картоплею і вогонь, і воду, і мідні труби, зазначають що так робити категорично не можна. Це одразу впливає на смак картоплі, і тоді вона точно не вийде такою, як у дитинстві.

Помилки, на які варто зважати, коли готуєте пюре
Помилки, на які варто зважати, коли готуєте пюре

Також, якщо ви допускаєтесь цієї помилки, то картопля може не просто втратити свій смак, а місцями навіть не доваритись. І відчувати сиру картоплю у роті не дуже хочеться.

Наступною помилкою, яку точно треба запам’ятати, є знову ж таке рішення, до якого приходять господині з метою швидше приготувати пюре та сісти вже їсти, бо кити в животі голосно дають про себе знати.

Професійні господині розповідають, що дрібнити картоплю, аби вона швидше зварилась, теж не можна. Це погана ідея. Якщо вам вже не терпиться скуштувати свіжого пюре, ліпше візьміть невеличку картоплю, яка теж зможе зваритися значно швидше, ніж її великі овочеві родичі.

Остання помилка прийшла звідти, де її не чекали. Сучасні господині часто купляють техніку, що значно полегшує приготування страв та підготовку продуктів до цього. Однак, не варто надавати перевагу сучасним комбайнам, коли йдеться про приготування пюре. Стара традиційна товкачка буде найкращим рішенням, яке збереже і смак, і текстуру страви.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини