Оселедець – найкорисніша риба з дешевих. Як при покупці визначити, в якій ікра, а в якій молоки

Риба оселедець давно увійшла в раціон українців. Як вибрати смачну рибу, яка принесе вам ікру? Дізнайтеся всі секрети до столу у матеріалі.

Серед багатьох сортів риб, які сьогодні можна вибрати на полицях наших супермаркетів, більшість українців надає перевагу оселедцю. За своєю користю він не поступається лососевим культурам, а ціна порадує кожного.

Як відрізнити: в якому оселедці ікра, а в якому молоки?

Як визначити, чи є ікра в оселедці

За порадами шеф-кухарки та учасниці “Мастер Шеф. Професіонали-2” Юлії Кушнір, слід звертати увагу на зовнішній вигляд рибки. Самця і самицю можна відрізнити за формою тулубу. Оселедець-хлопчик — худий, його спинка має здаватися сутулою. “Дівчинка” — навпаки у спинці має прогин, а ще пухкий живіт. Якщо на нього натиснути, то має потекти ікра.

Також дуже важливо на етапі покупки побачити певні ознаки, які свідчать про несвіжу рибу. Якщо у тушки є ушкодження на шкірці або з його черевця стирчать кістки — краще її лишити на прилавку.

Як визначити, чи є ікра в оселедці

Крім цього потрібно уважно дивитися на зябра. Коричневі та зі слизом свідчать про те, що оселедець не є свіжим. Якщо мікроби почали поширюватися в одній рибині — скоріше за все, всі інші теж будуть “підгулявшими”.

Важливим показником якості продукту є розсіл в якому він лежить. Він має бути без “нафтових” розводів. Пам’ятайте, що у відкритому відрі риба може зберігатися не більше 72-х годин. Після цього періоду тушки стають м’якими і починають псуватися.

А ось на колір очей не варто і звертати уваги, адже для маринованих продуктів — це не показник свіжості. В оселедця він може бути і мутним.

Нагадаємо, що оселедець рекомендують дієтологи, адже саме цей вид риби містить колосальний запас Омега-3, а ще в 100 грамах продукту міститься денна норма вітаміну D.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини