Чим замінити роз’ємну форму для запікання: ось як можна приготувати пиріг чи торт без спеціальної форми

Чи буває у вас так, що приходить натхнення приготувати шарлотку чи ягідний пиріг, а під рукою немає підходящої форми для випічки? Розповідаємо, що може виручити у таких випадках.

Домашня випічка — це завжди смачно і душевно. Проте часто буває так, що і натхнення є, і начебто є всі необхідні інгредієнти є, і з часом все виходить, а ось потрібної форми для випікання немає. Проте, впадати у відчай не слід, адже є щонайменше три способи, які допоможуть викрутитися із ситуації.

Рецепт смачного шоколадного пирога з сирним кремом без випічки
Кондитер розповів, чим з підручних засобів замінити форму для запікання

Перший перевірений варіант — це глибоке деко. Так, у вас не вийде круглого, як з картинки пирога, але ви точно зможете вийти із ситуації. Такий метод спрацює для шарлотки та інших смаколиків, які мають рідке тісто, але можуть піднятися під час взаємодії з температурою. Можна спробувати попрацювати і з більш пишною структурою, але скоріше за все ваш кондитерський виріб “втече”. Будьте готові, якщо ви будете випікати бісквіт, то коржі у ньому вийдуть досить тонкими. Варто мати про запас 2-3 деко, аби швидше впоратися із стравою.

Другий спосіб — зробити форму власноруч з фольги. Слід брати товстий матеріал та зробити коло. Для того, щоб було його простіше сформувати, обліпіть блюдо. Далі робимо стінки та загинаємо всередину.

Кондитер розповів, чим з підручних засобів замінити форму для запікання

Також необхідно змастити внутрішню частину олією. Втім, фольга досить ненадійний матеріал і є вірогідність того, що пиріг або торт розповзуться.

Найпростіший метод для випікання без форми — це взяти чавунну сковорідку чи каструлю. Зверніть увагу, що ваш баняк має бути з товстими стінками, аби випічка не підгоріла, а ще у нього мають бути відсутніми пластикові ручки, адже у духовці вони просто розплавляться. Середину змащуємо вершковим маслом або маргарином, аби нічого не підгоріло.

Популярне

Подібні новини