Як зробити кисло-солодкі пікулі для бутербродів: супер рецепт, яким користуються тільки у МакДональдз

Такі смачні огірки, як у МакДональдз за цим рецептом ви зможете приготувати самі. Дотримуйтеся наших рецептурних пропорцій та технології, правильно оберіть городину і успіх не забариться.

Слово пікулі пішло від англійського pickle, що означає: солити, маринувати . Загалом — це суміш консервованих в оцті овочів. У нашому рецепті, як не важко здогадатися, головними героями стали огірки.

Які ж потрібно обрати огірки?

Кухар розкрив рецепт пікулів з МакДональдз

Краще за все візьміть огірки середнього розміру. Їхня шкірка не повинна бути жорсткою. Разом з цим, зовсім молоденькі для нашої мети не підійдуть.

Перш за все, потрібно помити огірки, а потім вирішити, виходячи з розміру більшості огірків, будете ви консервувати їх цілими, чи розріжете. Ми пропонуємо неодмінно нарізати їх так, щоб можна було огірки одразу з банки викладати у бургери чи ще у якісь страви, на приклад, у салати або на бутерброди. Отже, 3 кг огірків поріжте на кружечки, а потім засипте їх кам’яною сіллю та добре перемішайте. Солі вам вистачить у кількості 3 столові ложки.

Дайте спокій огіркам на три години. Після того, як час вийде, вам потрібно промити під краном огірки, щоб позбавитися зайвої солі. Тепер приготуйте у каструлі маринад. Зауважимо, що вам потрібна каструля такого розміру, щоб в ній можна було поварити вказану у рецепті кількість огірків.

Як приготувати маринад?

Кухар розкрив рецепт пікулів з МакДональдз

1. Влийте у каструлю 300 мл яблучного оцту.
2. Всипте туди півтори склянки (склянка об’ємом 250 мл) цукру і добре розмішайте, намагаючись повністю розчинити цукор.
3. Далі додайте у розчин 2 столові ложки насіння гірчиці, півтори чайної ложки куркуми, пів чайної ложки чорного горошком перцю та 3 невеликих лаврових листа.
4. Поставте каструлю на вогонь та доведіть до кипіння.

Тепер, коли маринад закипів, всипте у нього свої огірки та, помішуючи, проваріть їх у маринаді 6-8 хвилин.

Одразу після того, можете розкладати огірки приблизно рівною кількістю по банках та заливаючи їх після розкладки маринадом. Думаю, зайвим буде нагадувати, що банки та кришки повинні бути чистими. Все. Тепер можна закрутити банки, накрити їх ковдрою, перевернувши дном до верху, для повільного охолоджування, а надалі бажано все ж таки зберігати їх у прохолодній коморі.

Популярне

Подібні новини