Як правильно варити булгур: усі способи та правильні пропорції крупи до води. Каша вийде розсипчаста

Корисна та ароматна каша, яка слугує гарніром до багатьох овочевих, грибних та м'ясних страв, готується доволі швидко та легко. Потрібно, звісно знати певні правила та особливості приготування.

Ця екзотична крупа прийшла до нас не так давно, але завоювала серця та шлунки досить швидко. Насправді булгур виготовляють з пропареної подрібненої пшениці. Він має приємний горіховий присмак, є досить поживним при цьому не створює важкості у шлунку.

Якщо ви не використовуєте швидкорозварний булгур у пакетиках, то попередньо радимо обсмажити крупу. Мити її перед смаженням не обов’язково. Смажте крупу у каструлі з товстим дном на олії протягом 3-4 хвилин. На 1 склянку крупи піде 1 столова ложка олії.

Як варити булгур

Кулінар підказав правильну пропорцію крупи до води для розсипчастого булгуру

Після об смаження крупи влийте у каструлю з крупою гарячу підсолену воду вдвічі більше, ніж ви поклали крупи, тому що булгур збільшується в кілька разів. Варити потрібно під кришкою на маленькому вогні протягом 20-30 хвилин не перемішуючи.

Якщо ви вирішили приготувати кашу у мікрохвильові, то всипте крупу у скляну, керамічну або спеціально призначену для приготування у мікрохвильовій печі місткість, залийте її водою, підсоліть та готуйте на максимальній потужності 3 хвилини, а потім тримайте кашу, не відкриваючи дверцята ще 15 хвилин.

Кулінар підказав правильну пропорцію крупи до води для розсипчастого булгуру

У мультиварці варіть в режимі “Рис/Крупа” або “Плов” 30 хвилин, але в середині варіння один раз перемішайте кашу.

Можна зварити кашу з булгура на молоці. Для цього доведіть до кипіння молоко, посоліть, додайте цукру та всипте крупу, перемішайте та варіть на невеликому вогні 20 хвилин без кришки, а потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою та залиште так кашу ще на 10 хвилин.

До такої каші добре підійдуть сухофрукти: чорнослив, курага та родзинки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини