Після цього чорну бузину ніколи не викидаю: смачні рецепти до кави, чаю та для укріплення імунітету

Які ж кулінарні страви можна приготувати з чорної бузини? Ознайомимо вас зараз з деякими корисними, смачними та поживними стравами з цієї цікавої ягідки.

Дикорослий чагарник чорної бузини користується популярністю в усьому світі за його корисні властивості. Окрім того, що ця рослина має речовини, завдяки яким її використовують у лікарняних цілях, квітки та ягоди чорної бузини знайшли своє місце у кулінарії. Ось кілька цікавих рецептів.

Омлет з суцвіттями бузини

Кухар розповів, що можна приготувати з чорної бузини

Інгредієнти:

  • Борошно просіяне 125 г
  • Яйця 2 штуки
  • Вершкове топлене масло 1 столова ложка
  • Пиво 2 столові ложки
  • Молоко 5 столових ложок
  • Суцвіття бузини
  • Цукор
  • Рослинна олія

Приготування

Замісіть тісто з борошна, яєць, масла, солі, пива й молока. Умочуйте суцвіття  спочатку квітами вниз у тісто та смажте у пательні на розігрітій олії. Відріжте ножицями стебло, переверніть та смажте з іншого боку до золотистого кольору. Подавайте на стіл гарячим, посипавши цукром.

Сироп з чорної бузини

На 1 кг ягід потрібно 2 склянки води та 1 кг цукру. Ягоди проваріть у воді на середньому вогні 20 хвилин. Через дрібне сито або марлю відтисніть сік та додайте цукор, а потім доведіть його до кипіння. Розлийте сироп у заздалегідь підготовлені банки з кришками. Зберігайте у холодному місці.

Джем з бузини

Кухар розкрив секрет приготування солодких страв з бузини
Кухар розкрив секрет приготування солодких страв з бузини

Інгредієнти та їх кількість такі ж самі, як для приготування сиропу.

Приготування відбувається таким чином:

Помиті стиглі ягоди пропустіть через м’ясорубку або перетворіть на пюре в інший зручний для вас спосіб. Даля поставте миску з бузиною на вогонь, додайте цукор та варіть до запустіння.

Розлийте джем по баночках, також заздалегідь підготовлених, закрийте кришками та зберігайте їх у темному прохолодному місці.

Популярне

Подібні новини