Цей рецепт бурштинового варення здивував навіть свекруху: яблука не розварюються і колір просто сонячний

Що таке бурштинове варення та як під час варіння фруктів отримати потрібний ніжний жовтий колір? Розповідаємо всі тонкощі цієї нескладної технології.

Цей рецепт варення сподобається тим, хто полюбляє, коли фрукти після варки залишаються ціленькими, не розварюються. Якщо у вас є бажання приготувати подібне варення з іншими фруктами, то ви можете скористатися також цим рецептом.

Але саме з яблук ви отримаєте ароматне бурштинового кольору прозоре варення. Тому у рецепті ми будемо використовувати яблука.

Сорт яблук — сніжний кальвін. Хоча, якщо у вас є інший з подібною структурою, то не вагайтесь, беріть його. Яблука краще почистити, тому що шкірка все одно при варці буде досить жорсткою, але якщо в обраному вами сорті шкірка тоненька, то можна обійтися без очищування.

Кулінар поділився рецептом бурштинового варення з яблук

Інгредієнти

  • Яблука очищені 1,5 кг
  • Цукор 900 г
  • Сік лимона 1 столова ложка

Процес приготування

Кулінар поділився рецептом бурштинового варення з яблук

Очищені яблука поріжте на слайси середньої товщини. Розділіть яблука  та цукор на 3 порції й тепер у каструлю, в якій будете варити варення, викладайте шарами порцію яблук, пересипаючи її порцією цукру. Так 3 рази.

Залиште цю масу на 4 години поки яблука пустять сік, а після цього ставте каструлю на вогонь та починайте варити до кипіння, перемішуючи яблука з цукром.

Після того, як варення закипить одразу зніміть з вогню каструлю та залиште на 6-8 годин для того, щоб яблука просочились сиропом.

Через вказаний час починайте варити при помірному кипінні хвилин 10. Знову залиште на 6-8 годин та знову проваріть 10 хвилин. Повторіть цей процес ще один раз.

На останок додайте лимонний сік та викладайте гаряче варення по банках. Можна додати також цедру лимона, апельсина або на ваш смак інший ароматизатор.

Банки та кришки повинні бути простерилізовані. Укутувати варення не потрібно, а от зберігати його потрібно у прохолодному місці.

Популярне

Подібні новини