Як зберегти врожай помідорів без консервації та сушки: робимо соковиту заготівлю на всю зиму

Літо щойно скінчилось, але ще можна попрацювати над тим, щоб зберегти зібраний врожай помідорів не тільки консервуючи їх, а й в інший спосіб – заморожування.

Дехто вважає, що помідори заморожувати не має сенсу, але, якщо це зробити правильно, то такий спосіб зберігання цілком доцільний. Як же правильно підготувати до цього процесу овочі, щоб вони зберегли свою консистенцію та корисні властивості?

Заморожування помідорів на строк до 2 місяців

Городник розповів, як правильно заморожувати помідори, щоб не витік сік

Якщо ви плануєте заморозити плоди на строк до 2-х місяців, то навіть знімати шкіру з них не потрібно. Достатньо помиті та обсушені томати покласти у герметичний контейнер та відправити його у морозильну камеру. Можна також порізати помідори на шматки для того, щоб зекономити місце.

Найкращою ж технологією заморозки помідорів на строк до 10 місяців вважається такий, коли перед тим як це зробити, плоди піддадуть бланшуванню, тобто знімуть шкірку. Тоді можна буде насолоджуватися томатами ще кілька місяців.

Як це зробити?

Городник розповів, як правильно заморожувати помідори, щоб не витік сік

Спочатку помийте помідори, а тоді зробіть зверху надріз хрест на хрест гострим ножем. Для помідорів чері можна цього не робити. Далі закип’ятіть у каструлі воду та помістіть партію надрізаних томатів таким чином, щоб вода повністю їх вкрила.

Заздалегідь підготуйте холодну воду в окремому посуді. Як тільки ви побачите, що шкірка на помідорах почала скручуватися, швиденько перекладіть томати з кип’ятку у холодну воду. Потім витягніть їх та обережно зніміть шкірку.

Далі залишається покласти помідори у герметичну тару та відправити її у морозилку.

Досвідчені кулінари радять: оскільки рідина має властивість розширюватись, важливо залишити місце у контейнері, не набивати його повністю томатами.

Корисно також скористатися вакуумним пакуванням, яке допоможе вберегти плоди від сторонніх запахів. Для того, щоб вам не потрібно було розморожувати зайву кількість томатів, доцільно перед заморожуванням розділити їх на кілька пакетів або контейнерів.

Розморожені помідори краще за все використовувати у готових стравах та соусах.

Популярне

Подібні новини