Підслухала цей лайфхак на базарі і тепер готую яблучне повидло тільки так: найсолодший рецепт

Осіння пора дарує багаті врожаї яблук.  Раніше ми розповідали про те, як потрібно зберігати плоди. Зараз пропонуємо зберегти яблука, приготувавши з них смачне та корисне повидло.

Повидло добре зберігається протягом всієї зими та використовується для начинки у випічку або просто до тостів та млинців. За цим рецептом з приготуванням впорається навіть початківець.

Кулінар розповів, як приготувати густе яблучне повидло

Інгредієнти

  • Яблука – приблизно 2 кг з таким розрахунком, щоб з нього вийшло 1,2 кг пюре
  • Цукор – 1 кг
  • Вода 200 мл
  • Приготування

Яблука потрібно відібрати, добре помити, видалити серцевину з насінням та порізати на шматочки. Покладіть їх у каструлю з товстим дном та залийте водою. Каструлю поставте на плиту. Ввімкніть середній вогонь та варіть, періодично помішуючи 25-30 хвилин. Коли яблука стануть м’якими, перекладіть їх у сито та протріть. Або з метою отримати пюре попрацюйте ретельно блендером.

Кулінар розповів, як приготувати густе яблучне повидло

Далі пюре треба проварити. У каструлю з пюре додайте цукор. Добре перемішайте та, постійно помішуючи, уваріть його до загущення. Приблизно для цього вам знадобиться 25-30 хвилин. Залежно від ступеня солодощі яблук ви можете додати або ще цукру, або лимонної кислоти.

Визначити, чи достатнє повидло загусло можна за допомогою не складного тесту: поставте чисту суху тарілочку не кілька хвилин у морозилку, а потім витягніть звідти та покладіть на неї краплю повидла. Якщо крапля не розтечеться, то це означає, що повидло досягло необхідної густоти.

Отже, коли повидло загусло й стало коричневого кольору, його потрібно буде розкласти по сухих стерилізованих банках, а потім герметично закрити кришками. Повидло з часом в міру охолоджування стане ще густішати. Зберігайте банки з повидлом у прохолодному приміщенні.

Популярне

Подібні новини