Тепер вчорашню картоплю не викидаю: універсальний рецепт з залишків пюре порадує навіть гурмана

Картопляні крокети — це відмінний спосіб перетворити вчорашні залишки пюре в чудову страву, яку можна подавати як закуску, а також як гарнір до основного блюда.

Майже кожен з нас час від часу стикається з ситуацією, коли в холодильнику лежать залишки пюре з картоплі від попереднього обіду. Часто ми їх викидаємо, вважаючи, що вони не дуже смачні чи не підходять для наступного приготування. Але у нас є для вас чудовий рецепт, який перетворить вчорашню картоплю в справжній смаколик: картопляні крокети.

Кухар поділився рецептом крокетів з пюре

Що потрібно для приготування

  • Залишки картопляного пюре
  • Тертий твердий сир (будь-який сорт, який ви маєте в холодильнику)
  • Зелень (петрушка, кріп, базилік або інше за смаком)
  • Яйця (для обвалювання)
  • Сухарі (панірувальні)

Як готувати

Візьміть велику миску для приготування суміші. Додайте до неї залишки картопляного пюре. Важливо впевнитися, що вони не містять зайвої рідини, через те, що це може ускладнити процес обробки крокетів.

Потім додайте третій сир. Кількість можна варіювати відповідно до вашого смаку. Цей інгредієнт надасть крокетам багатий смак і додатковий аромат. На цьому етапі також додайте зелень, яку ви обрали. Це надасть страві свіжості та гармонійно доповнити смаком картоплі та сиру.

Кухар поділився рецептом крокетів з пюре

Тепер добре змішайте всі елементи до однорідної маси. Ви отримаєте консистенцію, яка легко формується в кульці. Сформуйте невеликі колобки з отриманої суміші.

Переконайтеся, що ваші крокети готові до панірування. Розбийте яйця в окрему миску та підготуйте панірувальні сухарі. Обвалюйте кульки спочатку в розбитих яйцях, а потім обваляйте в сухарях, щоб створити хрустку скоринку.

Розігрійте олію на сковороді. Смажте крокети до золотисто-коричневого кольору з обох сторін. Після — розкладіть на паперовому рушнику, щоб забрати маслянистість.

Ваша страва готова, смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини