Після цього рука вже не потягнеться до покупного хрону: простий рецепт, який залоскоче смакові рецептори

З жовтня по кінець листопада настає пора для викопування з грядок хрону для подальшого його зберігання на зиму. Одним зі способів зимового зберігання є приготування з нього гострої добавки.

Холодець, сало та буженина смакують зовсім по-іншому, коли до них додасте домашній хрін. Але не тільки завдяки смаковим якостям варто вживати страви з хроном. У складі цієї рослини є лізоцим, який успішно знищує різного роду мікроби, а ефірні олії, мікроелементи та фітонциди, якими насичена рослина, роблять її справжнім джерелом сили.

Кулінар поділився рецептом домашньої закуски з хрону

Як же приготувати гостру добавку з  хрону?

Інгредієнти

  • Корінь хрону 400 г
  • Буряк 200 г
  • Оцет столовий 9% 1 столова ложка
  • Вода приблизно 100 мл
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Цукор 1 чайна ложка

Приготування

Кулінар поділився рецептом домашньої закуски з хрону

Викопаний хрін потрібно добре почистити. Обріжте в нього кінчики. Помийте та обсушіть паперовим рушником.

Тепер наріжте його тонкими смужками та подрібніть його у зручний для вас спосіб: у блендері, на дрібній терці, на м’ясорубці тощо.

Далі помитий буряк відчистить від шкіри та натріть на терці або, як варіант, зробіть з нього сік. Іноді до хрону додають не сирий, а натертий відварений або запечений буряк.

Змішайте хрін з буряком та додайте до них воду. Якщо ви будете змішувати хрін з соком буряка, то воду додавати не потрібно. Густоту страви регулюйте самостійно. Майте на увазі, що хрін не одразу вбирає в себе воду, а лише через певний час.

Тепер додайте сіль, цукор та оцет. Все перемішайте та покладіть суміш у невеличкі стерилізовані баночки. Закрийте їх кришками та поставте зберігатися у холодильник.

Цікавим варіантом приготування такої добавки може стати поєднання  хрону не з буряком, а з листям самого хрону чи іншою зеленню або часниковими стрілками.  Завдяки такому креативу у вас вийде щось на кшталт японського васабі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини