Висадила на городі чорноплідну горобину, а тепер роблю із неї купу рецептів: варення, компот, цукати

Чорноплідна горобина – універсальний продукт, з якого можна приготувати будь-що. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати варення, компот та цукати з цієї ягоди.

Варення з горобини

  • 1 кг горобини (очищеної від кісточок);
  • 800 г цукру;
  • 1 літр води;
  • Сік з 1-2 лимонів (за смаком).

Горобину добре вимийте, видаліть кісточки, якщо вони є. Ви можете використовувати як свіжу, так і заморожену горобину. У каструлю налийте воду і додайте горобину. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і варіть горобину на середньому вогні протягом 20-30 хвилин, поки вона стане м’якою. Злийте воду, додайте цукор та лимонний сік до горобини. Поверніть на вогонь і варіть на помірному вогні, помішуючи, до того часу, поки сироп не стане густим і горобина не стане прозорою.

Додайте лимонний сік за смаком і варіть ще 5-10 хвилин. Перелийте готове варення в стерилізовані банки та закрийте їх кришками. Охолоджуйте варення при кімнатній температурі, а потім зберігайте в холодильнику.

Що приготувати з горобини – покроковий рецепт
Що приготувати з горобини – покроковий рецепт

Компот з горобини

  • 1 кг горобини;
  • 1 склянка цукру (або за смаком);
  • 1,5-2 літра води.

Горобину добре промийте і видаліть кісточки. У каструлю налити воду і довести її до кипіння. Додати горобину у киплячу воду. Зменшити вогонь і варити приблизно 5-7 хвилин. Додати цукор до горобини та води. Помішати, доки цукор повністю не розчиниться.

Продовжити варіння на помірному вогні ще 10-15 хвилин або до того часу, поки горобина стане м’якою. Зняти з вогню і залишити компот настоюватися приблизно 30-60 хвилин. Процідити компот, видаливши горобину, і перелити його у чисті склянки або пляшки.

Що приготувати з горобини – покроковий рецепт
Що приготувати з горобини – покроковий рецепт

Цукати з горобини

  • Чорноплідна горобина;
  • Цукор;
  • Вода.

Підготуйте чорноплідну горобину, видаливши хвости та інші непотрібні частини.
Зробіть сироп, змішавши цукор з водою. Відношення цукру до води може бути близько 1:1 або 2:1 за вагою. Дайте сиропу закипіти, а потім додайте до нього чорноплідну горобину.
Варіть на помірному вогні протягом 10-15 хвилин, доки горобина не стане прозорою і сироп не загустіє. Вийміть горобину і викладіть її на решітку чи папір для сушіння.

Сушіть цукати в духовці при температурі близько 50-60 градусів Цельсія або на сонці протягом кількох днів, періодично перевертаючи їх. Коли цукати виглядають схожими на кришталеві – вони готові.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини