Забудьте назавжди рецепт вашої мами: готуємо вінегрет по-правильному. Цей спосіб змінить враження про страву

Одна з найкращих та найкорисніших страв, яку здавна готують українці – це вінегрет. Але через те, що не всі вміють його приготувати, дехто не любить його.

Про те, як приготувати правильно та красиво вінегрет наш сьогоднішній матеріал.

Спочатку поговоримо про буряк.  Ні в якому разі не відварюйте буряк, відчистивши його від шкірки інакше він стане не тільки м’яким та тьмяним, він забарвить всі складники у свій колір і це вже буде що завгодно, тільки не вінегрет.

Отже, буряк потрібно відварити чи запекти зі шкіркою, а потім дати йому можливість  швидко охолонути завдяки кубикам льоду й тільки тоді почистити від шкірки. Далі буряк нарізають кубиками середнього розміру та змащують їх рослинною олією, яка не дасть буряку занадто забарвити інші овочі.

Кухар поділився безпрограшним рецептом новорічного вінегрету

Ще однією причиною несмачного та некрасивого вінегрету можуть бути мариновані огірки, які пускають зайву кількість соку та розвалюються від м’якості.

У разі, коли огірки вам дістались м’які, нічого не залишається як видалити в кожного водянисту серцевину, розрізавши спочатку їх навпіл. Завдяки цьому ви, звісно, більшу кількість огірків витратите у страву, але так вінегрет буде врятовано.

М’яка морква також не прикрашає собою страву. Для зберігання форми морквяних  кубиків також використовують спосіб швидкого охолоджування коренеплоду після його відварювання.

Кухар поділився безпрограшним рецептом новорічного вінегрету

Не всім до вподоби гіркий смак ріпчастої цибулі у вінегреті. Тож пропонуємо перед тим як покласти порізану цибулю у страву, облийте її спочатку окропом, а потім відцідіть її від води. Так вона втратить свою гіркоту.

Ще однією проблемою може бути занадто кисла  капуста. Що ж у такому разі її можна або відцідити від соку, або промити під водою, або стабілізувати смак за допомогою цукру.

Популярне

Подібні новини