Смачне цукрове печиво зі стакану кефіру, яке хрустить на весь дім: навіть охолонути не встигло – все з’їли

Швидке та просте печиво з доступних інгредієнтів. Печиво дуже смачне, з хрусткою цукровою скоринкою. Таке печиво можна швидко приготувати, якщо у вас є трохи кефіру та 1 яйце.

Для приготування цукрового печива вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – дрібка
  • Цукор – 1 ст.л. + 2-3 ст. (щоб посипати печиво)
  • Рослинна олія – 60 мл
  • Кефір – 100 мл
  • Борошно – 250 г
  • Розпушувач – 1 ч.л. (6 г)

Приготування:

Важливо одразу зазначити, що всі продукти з рецепту мають бути кімнатної температури. Більш того, кефір можна трішки підігріти на плиті.

В миску розбиваємо одне куряче яйце. Додаємо дрібку солі, столову ложку цукру, 60 мл рослинної олії, 100 мл теплого кефіру. Перемішуємо виделкою. Для цього рецепту байдуже який у вас кефір – свіжий чи такий, що вже потрібно терміново використати, поки остаточно не зіпсувався.

За бажанням для аромату можна додати ванільний цукор чи будь-який інший ароматизатор, який вам подобається. В борошно додаємо розпушувач, перемішуємо та просіюємо в тісто.

Тісто має вийти однорідним та не липнути до рук. Поверхню столу присипаємо борошном та вимішуємо на ній наше тісто протягом однієї хвилини.

Далі тісто потрібно розкачати в пласт, товщиною 1 сантиметр. Присипаємо тісто цукром. Додавати потрібно за своїм смаком, враховуючи, що в самому тісті цукру зовсім мало.

Як швидко приготувати смачне цукрове печиво
Як швидко приготувати смачне цукрове печиво

Далі скалкою проходимо ще раз по тісту, щоб цукор ніби припечатався в нього. Після цього з тіста формуємо квадратики, довжиною близько 2 см.

Перекладаємо наше печиво на застелене кулінарним пергаментом деко та ставимо в духовку, попередньо нагріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 10-13 хвилин. Таке печиво прекрасно смакуватиме холодними зимніми вечорами разом з гарячим чаєм, кавою, какао чи іншим вашим улюбленим напоєм. Готувати його настільки просто, що можна долучити до процесу своїх дітей.

Популярне

Подібні новини