Як повернути соковитість м’яса: ідеальний лайфхак для жорстких стейків та пересмажених шашликів

Для приготування всіляких страв існує безліч рецептів, але окрім них є загальні правила, якими не варто нехтувати. Про деякі ми вже розповідали, а зараз продовжимо цю тему.

У минулих статтях мова йшла більшою мірою про м’ясо, а точніше, як зробити його соковитішим, створити хрустку скоринку при смаженні, а також, як не переварити його й таке інше.

Повернути соковитість м’ясу

Кухар розповів, як готувати м'ясо так, щоб не летіли бризки
Кухар розповів, як повернути соковитість пересмаженому стейку

А от якщо все ж таки сталося так, що ви його переварили? Ви можете реанімувати м’ясо та повернути його властивості наступним чином. М’ясо наріжте тонкими скибочками. Викладіть у посуд одним шаром. Далі посипте його дрібно порізаною ріпчастою цибулею та томатами, полийте сумішшю рослинної олії, лимонного соку та оцту. Залиште страву на певний час і ви побачите, що м’ясо стало досить соковитим.

Зробити печінку м’якою

Поповнити організм залізом дуже важливо для того, щоб зміцнити свій імунітет. У цьому вам допоможе печінка домашніх тварин та птиці. Приготувати печінку не складно, але не завжди вона виходить м’якою. Щоб досягти її м’якості, скористайтеся нехитрою порадою: посоліть її лише на при кінці приготування.

Рибу потрібно перевіряти

 Як відрізнити справжню червону рибу від підробки
Кухар розповів, як повернути соковитість пересмаженому стейку

Так, дуже радимо перевіряти рибу на свіжість. Зробити це просто: рибину занурте у миску з водою. Якщо вона опуститься на дно, то риба свіжа, якщо ні, то не ризикуйте, не готуйте з неї страву.

Салати

Дуже важливо час від часу урізноманітнювати улюблені салати, щоб вони не приїдалися. Так, вінегрет заграє новими смаками, якщо додати в нього 1 столову ложку молока з розчиненою в ньому 1 чайною ложкою цукру. Зробити салат більш поживним допоможе нежирний сир фета або бринза. А ще не нехтуйте горіхами. Сміливо додавайте їх у салати.

Супи

Для збагачення смаку звичайного супу можна на при кінці готування влити свіжий овочевий сік, наприклад капустяний, томатний, морквяний.

Популярне

Подібні новини