Готую гречку тепер тільки так: показую, як зварити гречку за 10 хвилин, щоб була пухка, але не водяниста

Гречка — чудова крупа, яка посідає чи не найважливіше місце у нашому раціоні. Як приготувати її пухкою і при цьому не переборщити з водою? Розповідаємо головний секрет.

Гречка, старовинна крупа, що має багатий історичний шлях. В Азії вона вперше потрапила на столи людства. Імовірно, тибетці відкрили цю дивовижну крупу, але в Україну її, ймовірно, завезли скіфи та сармати ще за часів Залізного віку. За роки українці вдосконалили майстерність готування крупи, розкривши таємницю створення пухкої, але не розваристої страви.

Цікаво, що у давнину з гречки готували не лише кашу та гарніри. З неї робили млинці, оладки, варили супи і навіть киселі!

Як приготувати смачну та розсипчасту гречку?

Кухар пояснив, як приготувати гречку швидко і без розварювання

Для початку, промийте та трохи підсуште крупу на сковорідці. Достатньо буде всього лише 4 хвилини. Вогонь слід зробити невеликий, аби не пересмажити ядра, а потім додайте гречку у каструлю з товстими стінками і залийте воду. Пропорції важливі: на кожну склянку каші, беріть 2 склянки рідини, збільшуючи об’єм відповідно до кількості. Можна також варити у бульйоні.

Солимо гречку, додаючи половину чайної ложки на кожну склянку крупи. Звісно, експериментуйте з улюбленими спеціями — розмарин, паприка і селер ідеально поєднуються з гречкою. Після приготування, додайте шматочок вершкового масла для насичення смаку. Якщо ви на дієті, влийте оливкову олію.

Кухар пояснив, як приготувати гречку швидко і без розварювання

Тепер основний момент: доведіть гречку до кипіння, варіть її в окропі протягом 10 хвилин під щільно закритою кришкою. Можна використовувати щось важке на кришці для кращого ефекту. Потім зменште вогонь і варіть ще 10 хвилин на малому полум’ї. Результат — пухка, ароматна гречка, яка не розварилася. Приємного апетиту!

Популярне

Подібні новини