Цих млинців хоч 100 штук приготуйте: через хвилину не залишиться жодного. Найтонші млинці на молоці – рецепт

У кулінарії млинці вважаються чи не найпростішою стравою, але як їх приготувати так, що вони вийшли тонкими, не прилипали та буквально танули у роті.

Млинці — це не просто страва, а справжня традиція, яка запалює вогонь в кожному домі під час святкових ранків або звичайних вихідних. І коли йдеться про створення найтонших, ніжних і смачних млинців, рецепт грає величезну роль.

Інгредієнти

Кулінар розповів, як готувати тонкі млинці на сковорідці
  • 1 чашка пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 1,5 чашки молока
  • 1/4 чашки теплої води
  • 2 ложки рослинної олії
  • Дрібка солі
  • 1 ложка цукру
  • 1 чайна ложка ванільного цукру (або ванілін)

Почніть зі створення тіста: у глибокій мисці розбийте яйця та додайте теплу воду. Поступово додавайте борошно, перемішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Поступово вливайте молоко, продовжуючи мішати. Це допоможе уникнути грудочок. Потім додайте рослинну олію, цукор, ванільний цукор та сіль. Мішайте, доки отримаєте однорідне тісто без грудочок. Краще скористатися міксером або блендером, щоб пришвидшити процес.

Дайте тісту відпочити: залиште тісто у холодильнику принаймні 30 хвилин. Цей крок дозволяє розкритися всім смаковим якостям інгредієнтів і створить ніжні та повітряні налисники.

Кулінар розповів, як готувати тонкі млинці на сковорідці

Розігрійте пательню перед тим, як почати смажити млинці. Краще робити на середньому вогні це, аби не прогадати з температурою. Додайте трошки оливкової олії для запобігання пригоряння.

Візьміть невелику порцію тіста і обережно розлийте його на розігріту сковорідку. Розливайте борошняну по всій поверхні, створюючи тонкі млинці. Смажте з обох сторін до золотистого кольору.

Коли налисники готові, подавайте їх з улюбленими начинками – медом, варенням, фруктами або навіть з морозивом. Пригощайте свою родину та друзів цими найтоншими налисниками на молоці та насолоджуйтеся миттєвим успіхом у своїй кулінарній майстерності.

Популярне

Подібні новини