Цей нескладний рецепт курча табака — справжній діамант та розкіш: готується очманіти, як просто

Курча табака – страва давно відома та популярна не тільки у Грузії, звідки прийшла до нас, а й по всьому світові завдяки простоті приготування та оригінальному смаку.

Курча, приготоване у такий спосіб, зазвичай виходить дуже ніжним, соковитим та ароматним. А соус додає страві пікантність та вишуканість. Вона має показний вигляд, тому її варто готувати та подавати на святковий стіл або на романтичну вечерю.

Інгредієнти

Кулінар розповів, як приготувати курча табака в домашніх умовах
  • Курча 1 тушка
  • Пряжене масло 2-3 столові ложки
  • Томатний сік 1 склянка
  • Оливкова олія 1 чайна ложка
  • Часник 4-5 зубчиків
  • Паприка 1 чайна ложка
  • Сушений базилік 1 чайна ложка
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак

Приготування

Кулінар розповів, як приготувати курча табака в домашніх умовах

Перш за все, і це дуже важливий крок, тушку потрібно відбити за допомогою кухарського молотка.

Але спочатку курча помийте, обсушіть паперовим рушником та розріжте по груднині вздовж навпіл. Тепер переверніть тушку розрізом вниз, накрийте плівкою й починайте відбивати.

Після того плівку зніміть, а птицю натріть сіллю та перцем. Поставте посуд з нею у холодильник на час від 1 години та більше.

Поки курка у холодильнику, приготуйте соус-заливку. Для цього у розігріту у сотейнику олію покладіть вичавлений через прес часник. Як тільки пішов аромат часнику, всипте паприку. Перець та базилік, а також влийте томатний сік. Все перемішайте та готуйте протягом 2-3 хвилин.

У сковорідці з товстим дном розтопіть пряжене масло, а тоді покладіть тушку спочатку спинкою. Накрийте її чимось пласким, а зверху поставте прес. Це може бути каструля з водою або щось інше. Через 8-15 хвилин (в залежності від товщини курча та від того, як ви його відбили) переверніть на інший бік, змастіть ложкою соусу, накрийте та притисніть пресом.

Готове курча табака щедро змастіть соусом-заливкою, посипте дрібно нашаткованою свіжою зеленню та подавайте на стіл й частуйте.

Популярне

Подібні новини