Від ресторанної не відрізнити: зробила люля-кебаб на сковорідці та не можу надивуватися смакоті

Дуже популярною та улюбленою на Кавказі та у країнах Середньої Азії є страва люля-кебаб. Але й українці у своїх уподобаннях не лишилися осторонь й залюбки готують її не тільки за класичним рецептом.

Як відомо, люля-кебаб зазвичай смажать на мангалі, а основою страви є рублена баранина. Та кулінари пристосували приготування до сучасних умов поціновувачів цієї страви, які проживають в умовах міста, і розробили нові адаптовані під них рецепти. Одним з таких ми сьогодні поділимося з вами.

Інгредієнти

Фірмовий рецепт люля-кебаб на сковорідці без зайвого клопоту
  • Фарш яловичий або інший, який вам до вподоби 700 г
  • Сметана від 15% жирності 100 г
  • Хліб 1 скибка
  • Цибуля ріпчаста 3 штуки
  • Яєчний жовток 1 штука
  • Перець чорний мелений на ваш смак
  • Сіль на ваш смак
  • Рослинна олія для смаження 300 мл

Приготування

Фірмовий рецепт люля-кебаб на сковорідці без зайвого клопоту

Перш за все замочіть скибочку хліба у молоці або воді. Яловичину (або інший вид м’яса) помийте, обсушіть паперовим рушником та поріжте на шматки. Перемеліть на м’ясорубці порізану на невеликі шматки м’ясну м’якість та подрібнену цибулю.

Тепер додайте до фаршу сметану та відтиснутий від рідини хліб. Яйця розділіть на жовтки та білки. Після того жовтки покладіть у фарш. Посоліть та поперчіть його на свій смак.

Все не просто ретельно змішайте, а й добре відбийте на робочій поверхні так, щоб усі інгредієнти зв’язалися між собою й утворилася щільна клейка маса. Це дуже важлива умова для приготування люля-кебаб.

На відміну від звичайних котлет, ці м’ясні вироби потрібно сформувати у вигляді ковбасок.

Далі у сковорідку влийте достатню кількість рослинної олії та розігрійте її на помірному вогні, а тоді викладайте ковбаски та смажте їх до золотисто-коричневої скоринки з усіх боків.

Ріпчасту цибулю поріжте тонкими кільцями, а потім розкладіть їх поверх люля-кебаб одним шаром. Сковорідку накрийте кришкою на 10 хвилин, а потім подавайте на стіл.

Популярне

Подібні новини