Як зробити фрукти у склі: з цим прости покроковим рецептом вийде все з першого разу навіть у новачка

Фрукти у "склі" — новий популярний тренд, який захопив соціальні мережі. Як зробити витончений десерт вдома та ще й так, щоб вийшов з першого разу?

Фрукти у склі – це не просто десерт, це справжній кондитерський витвір мистецтва, який вражає не тільки смаком, але і виглядом. За допомогою простого рецепта, ви зможете створити цей елегантний смаколик з легкістю, навіть якщо ви зовсім новачок у світі кулінарії.

Що потрібно для приготування?

Кондитер розповів, як правильно зробити фрукти у склі
  • Різноманітні свіжі фрукти (яблука, груші, вишні, або ті, що вам подобаються)
  • Цукор — 2 чашки
  • Вода — 1 чашка
  • Олія для змащування
  • Крига для охолодження

Займемося спершу підготовкою сиропу. Засипте цукор у металеву ємність з товстими стінками, щоб не було пригорання. Додайте чисту холодню воду. Поставте миску на плиту та доведіть суміш до кипіння на невеликому вогні. Варіть приблизно 15 хвилин, постійно помішуючи, поки сироп не стане густим та легким. Можна додати одну чайну ложку лимонного соку, аби суміш була повітряною.

Візьміть свіжі фрукти та насадіть їх на шпажку. Занурте садовину у готовий сироп. Покладіть десерт одразу на заздалегідь підготовлену кригу, щоб цукор одразу застигнув та набув прозорого кольору.

Подача

Кондитер розповів, як правильно зробити фрукти у склі

Підготуйте тарілку, змащену олією. Вийміть десерт з криги і розташуйте їх на тарілці.
Прикрасьте за бажанням м’ятою чи іншими ароматними травами.

І ось вони – ваші власні фруктові витвори у склі, готові розкрити свою свіжість і солодкий смак. Цей десерт ідеально підходить для будь-якого свята або просто як спосіб порадувати себе та близьких.

Нехай цей рецепт стане вашим секретом в кулінарних експериментах, а фруктові шедеври у склі покажуть всю силу ваших талантів. Бон апетит!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини