Горохове пюре виходить, як ніжний крем: всього 40 хвилин на приготування — це краща заміна картоплі

Горохове пюре – чудовий варіант страви, яка не лише швидко готується, але й вражає своєю ніжністю та ароматом. Як приготувати його за 40 хвилин — розповідаємо у матеріалі.

Замість звичайного варіанту із картоплею, горохове пюре може стати чудовою альтернативою, особливо для тих, хто шукає більше різноманіття у своїй дієті. Воно не лише насичує організм корисними речовинами, але і додає менше калорій, що робить його ідеальним вибором для тих, хто слідкує за своєю фігурою.

Готувати цю страву напрочуд легко. Вам знадобиться:

  • 1 чашка сухого гороху
  • Вода для замочування
  • 2-3 ст. ложки олії (оливкової або така сама кількість вершкового масла)
  • Сіль та перець за смаком

Почнемо із замочування. Ретельно промийте сухий горох. Замочіть у воді на ніч або принаймні 6-8 годин. Промийте його після замочування, щоб вивести залишки крохмалю. Це дуже важливо, щоб не псувати смак майбутнього пюре.

Рецепт горохового пюре від шеф-кухаря: готується все просто

Скипʼятіть воду у каструлі з товстими стінками. Це дуже важливо, щоб у процесі нагрівання нічого не підгоріло. Рідини беріть із розрахунку 1:3, де одиниця — це горох. Варіть на середньому вогні близько 30-40 хвилин, поки майбутнє пюре не стане дуже м’яким. Стежте за всім процесом, адже вода може швидко випаруватися, а сама крупа згорить.

Після приготування збийте все блендером до однорідної маси, поступово додаючи олію або масло.

Рецепт горохового пюре від шеф-кухаря: готується все просто

Соліть та перчіть за смаком, знову перемішайте.

Подавайте горохове пюре гарячим, як гарнір або самостійною стравою. Декоруйте своє блюдо зеленою цибулею, петрушкою або м’ятою для кращого вигляду та аромату.

Ось так без зайвих зусиль можна достатньо швидко приготувати смачну страву з гороху. Пробуйте, експериментуйте і нехай ваша кулінарна книга поповниться гарним рецептом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини