Рецепт смачної квасолі у вершково-грибному соусі: ситніша за м’ясо, а готується простіше, ніж зварити яйце

Чимало страв можна приготувати з квасолі. Втім не кожному пасують ті, в яких використаний томатний сік. А таких більшість. Ми ж пропонуємо розглянути вершково-грибний варіант приготування квасолі.

Багата білками та корисна квасоля у поєднанні з грибами, особливо білими, та вершковим соусом – це просто неймовірний ансамбль дивовижних та гармонійно поєднаних смаків.

Втім, для відмінного результату її приготування за цим рецептом, важливо не тільки обрати смачний вид квасолі та строго дотримуватися пропорцій, а ще обов’язково виконувати поради кулінарів, які ми також пропонуємо вам.

Інгредієнти

Рецепт від шефа: готуємо квасолю з вершково-грибним соусом
  • Квасоля біла 100 г
  • Вершки молочні жирністю від 20% 100 мл
  • Білі сухі гриби 20 г
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Часник 1 зубчик
  • Вершкове масло 20 г
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак

Приготування

Рецепт від шефа: готуємо квасолю з вершково-грибним соусом

Білу квасолю замочіть у зручному посуді на 8-10 годин. Зазвичай це роблять на ніч. Більше часу тримати її у воді не варто, бо в іншому випадку вона надалі при термічній обробці  може геть розваритися.

Підготовлену таким чином квасолю перекладіть у каструлю з товстим дном або у сотейник, залийте свіжою водою та відварюйте на середньому вогні протягом 50 хвилин. Квасоля повинна залишитися цілою, але стати м’якою зсередини. Після того, воду злийте, а бобові залиште у сотейнику.

Підготуйте сухі гриби. Залийте їх водою на 20 хвилин, а потім цю воду відцідіть, а у свіжій відваріть протягом 15 хвилин на помірному вогні. Після того воду злийте, а гриби додайте до квасолі.

Почищену від лушпиння цибулю поріжте пір’ями, а тоді покладіть її у розплавлене у пательні вершкове масло та спасеруйте.

Потім перекладіть цибулю у сотейник до квасолі та грибів.

Тепер влийте до них вершки й тушкуйте страву на невеликому вогні до поки вершки не загуснуть.

Посоліть, поперчіть та вичавить крізь прес туди часник. Все перемішайте й через 1-2 хвилини вимкніть вогонь. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини