Ви не пошкодуєте, якщо приготуєте цей десерт: рецепт ароматних лимонних кексів із варенням в домашніх умовах

Лимонні кекси є прекрасним вибором для десерту, оскільки вони не тільки смачні, а й свіжі, легкі і привабливі для ока та будь-яких смакових рецепторів.

Лимонні кекси ідеально підходять в якості десерту з кількох причин. Лимон додає кексам свіжості та аромату, що робить їх освіжаючими і привабливими для споживача. Лимонні кекси мають ніжну текстуру і не надто солодкі, що робить їх легкими і приємними для закінчення обіду чи вечері. Глазур додає кексам додатковий цитрусовий смак і делікатну солодкість, що робить їх ще більш привабливими.

Лимонні кекси підходять для будь-якого часу доби – їх можна подавати як на сніданок, так і на полуденний перекус або вечерю. Ці кекси мають світлий, привабливий вигляд завдяки своєму кольору та аромату, що робить їх ідеальними для подачі на вечірній стіл або в якості десерту на вечірці.

  • 1 і 1/2 склянки пшеничного борошна;
  • 1/2 склянки цукру;
  • 2 чайні ложки порошку для випічки;
  • 1/4 чайної ложки соди;
  • Щіпка солі;
  • 1/2 склянки молока;
  • 1/4 склянки олії;
  • Сік та цедра з 1 лимона;
  • 1 яйце.
Господині поділились рецептом ароматних лимонних кексів з варенням
Господині поділились рецептом ароматних лимонних кексів з варенням

Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія та підготуйте форму для кексів (використовуйте паперові чи силіконові форми або просто змастіть форму маслом). У великій мисці змішайте пшеничне борошно, цукор, порошок для випічки, соду та сіль.
У іншій мисці збийте разом молоко, олію, сік та цедру лимона та яйце. Поступово додавайте сухі інгредієнти до мокрих, помішуючи, доки не отримаєте однорідне тісто.

Розлийте тісто в підготовлену форму для кексів. Пекти кекси у вже розігрігрітій духовці протягом 15-20 хвилин або доки вони не стануть золотисто-коричневі. Після випічки залиште кекси охолоджуватися в формі протягом 5 хвилин, а потім перенесіть на решітку для повного охолодження. Прикрасьте кекси за бажанням лимонною глазур’ю або просто посипте цукровою пудрою перед подачею.

Отримані кекси будуть ароматними, ніжними і соковитими завдяки свіжому лимонному соку та цедрі. Насолоджуйтеся цими чудовими лимонними кексами з чашкою чаю або кави!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини