Готую десерт, а яєць вдома немає – що робити: кулінари розповіли, чим можна замінити їх в будь-якій випічці

Яйця відіграють ключову роль у створенні структури, текстури та смакових якостей багатьох видів випічки, але їх можна з легкістю замінити іншими інгредієнтами.

Білки у яйцях мають здатність зв’язувати інші інгредієнти у випічці, такі як борошно та цукор, що допомагає утримувати структуру виробу разом. Жовтки містять жир, який додає вологи та м’якості тесту. Це робить випічку більш соковитою та м’якою. Під час взбивання яєчних білків утворюються пухкі, стабільні пухирці повітря, які додають легкість та повітряність випічці. Жовтки можуть додавати кольору та текстури випічці.

Є кілька можливих варіантів заміни яєць у випічці для тих, хто веган або має алергію на яйця, або якщо вдома закінчились всі яйця, а вам дуже хочеться приготувати щось смачненьке. Замочіть одну столову ложку лляного або чіа насіння в трьох столових ложках води протягом 5-10 хвилин, доки утвориться густа консистенція, як яйця. Використовуйте цю суміш у рецепті замість одного яйця. Розмеліть пів банана або пів яблука до стану пюре й використовуйте його в рецепті замість одного яйця.

Чим можна замінити яйця у будь-якій випічці
Чим можна замінити яйця у будь-якій випічці

Роздрібніть м’яке тофу до консистенції яєчного білка та використовуйте в рецепті замість яєць. Варіть чи печіть слайси чи кубики картоплі і використовуйте їх у рецепті. Картопля також може служити як зв’язуючий агент у випічці. У магазинах здорової їжі часто можна знайти спеціальні суміші, розроблені для заміни яєць у випічці. Ці суміші можуть містити різні інгредієнти, такі як картопляний крохмал, цільне соєве борошно, рисове борошно та інші.

Перед використанням будь-якого замінника яєць в рецепті переконайтеся, що ви знаєте правильне співвідношення із загальним об’ємом рецепту та його основними властивостями, щоб досягти відповідної консистенції та смаку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини