Цим рецептом маківника поділилася бабуся-кухар з Полтави: проста українська випічка за лічені хвилини

Маковий рулет, вергуни та маківник – це випічка суто української кухні, яку хочеться готувати для того, щоб насолоджуватися нею разом із самими близькими людьми.

Для приготування маківника ідеально підійде листково-дріжджове тісто. Ви можете приготувати його самі, але якщо такого бажання чи часу не маєте, то просто придбайте його у магазині. Основою начинки для завиванців є, зрозуміло, мак, але ви можете покласти туди родзинки, горіхи, дрібні шматочки цукатів.

Для випікання маківників вам знадобиться заздалегідь розігріта до 200°C духовка, а також два дека та два листи пергаменти розміром з деко.

Цікавим способом обмеження розширення тіста при випіканні поділилися кулінари. Вони пропонують розкладати на деко поміж виробами металеві ложки й виделки.

Втім про все своєю чергою.

Інгредієнти

Шеф-кухар розповів, як готувати автентичний український маківник

Для завиванців:

  • Листково-дріжджове тісто 1 кг
  • Мед 50 г
  • Борошно на робочу поверхню для посипання 2 столові ложки

Для начинки:

  • Мак 100 г
  • Вишня без кісточок 50 г

Для сиропу:

  • Вода 200 мл
  • Цукор 200 г

Приготування

Шеф-кухар розповів, як готувати автентичний український маківник

Готове тісто розморозьте, а робочу поверхню посипте шаром борошна. Тепер тісто розкачайте у досить тонкий пласт та виріжте з нього смужки шириною 10-15 см. Таких смужок з цієї кількості тіста повинно вийти приблизно 8 штук.

Далі змастіть поверхню кожної медом та загорніть у рулети. Потім викладіть їх на деко, застелене пергаментом, на відстані 2-3 см, а між ними прокладіть ложки та виделки. Накрийте вироби спочатку другим листом пергаменту, а потім — другим деко, щоб рулети вийшли пласкими. Випікайте у духовці 20 хвилин.

У цей час приготуйте начинку: відваріть у воді мак (20 хвилин на середньому вогні), а тоді додайте вишню.

Зваріть цукровий сироп.

Готові рулетки полийте спочатку сиропом, а потім викладіть на них зверху начинку. Після того, як вони добре просочаться, можна подавати на стіл.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини