Рецепт пісного майонезу без яєць: за смаком не відрізняється від оригіналу, а користі йому не займати

На передодні Великого посту багато хто запитує, що можна приготувати пісного та чим заправити страви, бо майонез, наприклад, вживати не можна через наявність в ньому яєць.

Редакція “Добрі новини” поцікавилися цим питанням і з’ясували, що цілком можливо зробити смачний майонез пісний й без яєць. Причому його готують і заздалегідь, і безпосередньо перед подачею.

До речі, такий майонез підходить не лише для тих, хто дотримується релігійних обмежень, а й тим, для кого вживати яйця з певних медичних причин не бажано.

Ми пропонуємо вам базовий рецепт приготування майонезу. Тому ви можете регулювати пропорції продуктів на свій смак та розсуд. Пробуйте, експериментуйте, досягайте бажаного.

Інгредієнти

Як приготувати вдома майонез без консервантів
Кулінар розповів, як правильно приготувати пісний майонез
  • Борошно ½ склянки
  • Вода кип’ячена охолоджена 1,5 склянки
  • Олія оливкова або соняшникова 4 столові ложки
  • Лимонний сік свіжий 2-2,5 столової ложки
  • Гірчиці міцна готова 2 столові ложки
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Цукор 1 чайна ложка, але за бажанням замість нього можна використати цукрозамінник

Приготування

Домашній майонез за 20 хвилин
Кулінар розповів, як правильно приготувати пісний майонез

З кількості, що вказана в рецепті повинно вийти приблизно 400 г майонезу.

У каструлю об’ємом до 2 літрів всипте просіяне борошно. Влийте половину води й перемішайте вінчиком так, що не було жодної грудочки, а тоді долийте решту й знову все ретельно перемішайте.

Після цього поставте каструлю на вогонь й доведіть суміш до кипіння. Збавте вогонь до повільно й, помішуючи, варіть до загущення. Тепер вимкніть плиту та залиште все охолоджуватися до кімнатної температури.

Далі вам знадобиться міксер. У миску влийте олію, лимонний сік та гірчицю. Посоліть, додайте цукор та починайте збивати. Поступово додавайте борошняну масу порціями. Коли майонез задовольнить вас своєю консистенцією, поставте його у закритій ємності у холодильник.

Такий продукт може зберігатися у холоді досить тривалий час.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини