Таку цвітну капусту їсть навіть мій чоловік-вередун: готується елементарно, а смакує як справжній шедевр

Створити страву з цвітної капусти напрочуд легко, та це не означає, що вона вийде банальною та нецікавою. Навпаки, вона буде легкою, хрусткою та золотавою, а, головне, смачною й корисною.

Дуже важливо обрати качан капусти таким, щоб на суцвіттях не було ознак зіпсованості, темних плям, а самі вони не повинні бути маленькими.

Для запікання цвітної капусти ви можете використати один з трьох запропонованих нами рецептів кляру.

Рецепт цвітної капусти по-новому всього за 20 хвилин

Перший кляр

У одній мисці збийте 2 яйця, у другу насипте 2 столові ложки борошна, у третю – 4 столові ложки панірувальних сухарів. Капустяні суцвіття паніруйте у такому ж порядку, занурюючи у кожну миску по черзі.

Другий кляр

У 100 мл кефіру вбийте 1 яйце, всипте 50 г борошна та 1 щіпку солі. Все змішайте, а тоді опускайте часточки капусти у цю масу.

Третій кляр

У першу миску всипте 2 столові ложки борошна, а другій ретельно змішайте 100 мл молока з 3 столовими ложками кукурудзяного борошна. Капусту потрібно спочатку обваляти у першій мисці, а потім занурювати у другій.

Для запікання цвітної капусти вам знадобиться розігріти духовку до 180°, а деко застелити пергаментом або добре змастити маслом керамічну форму для запікання.

Інгредієнти

  • Цвітна капуста 500 г
  • Окріп підсолений
  • Кляр на ваш вибір з тих, що запропоновані вище

Приготування

Рецепт цвітної капусти по-новому всього за 20 хвилин

Цвітну капусту помийте, видаліть зелені листя, розділіть на суцвіття, а потім відваріть їх у підсоленому окропі протягом 7-10 хвилин. Час залежить від розміру часток, на які ви розділили головку капусти.

Далі залишилось відцідити капусту від рідини, запанірувати кожне суцвіття обраним видом кляру та покласти у форму для запікання або на деко.

Відправте капусту у духовку на 20 хвилин. Подавати можна навіть охолодженою з улюбленими соусами або й без них.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини