Свекруха отетеріла, коли побачила, як швидко я приготувала банош: смачний і корисний рецепт для мультиварки

Відчути задоволення від приготування страви можна не тільки після того, як простоїш біля плити тривалий час, а й тоді, коли твій час зберігається завдяки сучасній техніці.

Мультиварка – чудовий винахід для того, хто хоче готувати смачно, не витрачаючи при цьому зайвих зусиль. Безліч страв можна приготувати у цій чудо-машині, але найбільш зручно варити в ній всілякі крупи та страви на їхній основі. От і зараз ми пропонуємо спробувати приготувати таку – традиційний банош.

Загалом, банош – це популярна Закарпатська страва, яка готується з кукурудзяної крупи, що потім заправляється шкварками, грибами, маслом, сиром, або бринзою. До такої страви пасує будь-яке м’ясо, свіжа зелень та салати.

Інгредієнти

Простий рецепт баношу у мультиварці: виходить у всіх з першого разу
  • Крупа кукурудзяна середнього помелу 100 г
  • Сметана домашня або іншою жирністю від 20% 300 г
  • Молоко домашнє або інше жирністю від 2,5%
  • Сіль до 0,5 чайної ложки
  • Бринзи 150 г
  • Сала 200 г
  • Грибів та цибулі по 150 г
  • Стосовно грибів: можна придбати шампіньйони, гливи, але набагато ароматнішими будуть сушені лісові гриби.

Приготування

Простий рецепт баношу у мультиварці: виходить у всіх з першого разу

Кукурудзяну крупу промийте та покладіть до мультиварки. Додайте сметану, молоко та сіль. Дерев’яною лопаткою все дуже ретельно перемішайте між собою.

Далі мультиварку потрібно закрити та обрати режим для відварювання каш або круп. У такому режимі мультиварка буде працювати 30 або 35 хвилин.

Після того як завданий час закінчиться, вам потрібно, відкривши кришку, перемішати кашу й закрити пристрій знову для того, щоб страва настоялась протягом 15 хвилин (не менше).

Банош не любить, коли його розігрівають, тому подавайте його гарячим, але не забудьте заправити продуктами, про які ми згадували на початку статті. Бажаємо вам смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини