Таку скумбрію приготував мій майбутній чоловік і я закохалася: рецепт для святкових і повсякденних страв

Скумбрія у будь-якому виді зазвичай виходить смачною та поживною, але приготована у маринаді з правильними складниками й пропорціями, — це щось неймовірне!

Така страва може стати закускою на кожен день та прикрасою святкового застілля.

Якщо смажену або запечену рибу або в олії з прянощами не кожен може дозволити собі з яких ось причин, то скумбрію у такому маринаді зазвичай вживають майже всі.

Треба сказати, що скумбрія сам по собі продукт надзвичайно корисний, оскільки в ній присутні жирні кислоти, вітаміни, важливі для організму сполуки та речовини. Завдяки ж чудовому маринаду вона ще й набуває неперевершений смак.

Рецепт маринаду, який ми пропонуємо, хоча і є базовим, ми для першого разу радимо вам не змінювати, для того, щоб ви зрозуміли у якому напрямку вам експериментувати у майбутньому і не перебили надмірним додаванням спецій власне смак самої риби.

Інгредієнти

Кухар розповів, як смачно приготувати скумбрію в маринаді
  • Скумбрія свіжоморожена 2 тушки
  • Вода 400 мл
  • Морська сіль грубого помелу 3 чайні ложки
  • Лавровий лист 4 штуки
  • Чорний перець горошком 10 штук
  • Перець духмяний 5 штук
  • Гвоздика 2 штуки
  • Коріандр у зернах 0,5 чайної ложки

Приготування

Кухар розповів, як смачно приготувати скумбрію в маринаді

Спочатку розморозьте рибу. Видаліть в неї хвіст, голову, плавники та внутрішності. Особливо ретельно приберіть чорну плівку у череві, що дає зазвичай гіркоту. Промийте тушки під проточною водою, а потім обсушіть та наріжте шматочками по 2 см.

Далі, приготуйте маринад. У каструлю влийте воду й поставте її на помірний вогонь. Додайте туди сіль, лавровий лист та всі спеції згідно з рецептом. Варіть, помішуючи, до поки сіль повністю не розчиниться, а це приблизно 4-5 хвилин.

Після того зніміть маринад з плити та дайте йому охолонути.

У тару з кришкою покладіть рибу й залийте її маринадом. Закрийте посуд та відправте рибу у холодильник на 1-2 доби.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини