Така квашена капуста стоїть до вересня наступного року: хрумтить і не темніє. Дякую невістці за рецепт

Хрумка квашена капуста своїми руками — найсмачніша страва. Розкриваємо всі секрети приготування заготівель, які точно не будуть зайвими взимку.

Капуста – не лише смачна страва, а й відмінне джерело вітамінів та мінералів, особливо у квашеному вигляді, який дарує нам незмінний смак і користь. І якщо ви шукаєте ідеальний рецепт для створення заготівель, то ми маємо для вас справжню скарбницю смаку – рецепт, завдяки якому ваш продукт простоїть буквально до вересня і залишається такою ж свіжою, як в перший день.

Пів справи у створенні ідеальної квашеної капусти криється у виборі сорту. Серед безлічі доступних варіантів варто звернути увагу на середньопізній різновид “Атрія”. Дозріває ця городина приблизно за 4 місяці. Качани виходять вагою у 4-5 кіло, максимум 8. Навіть у свіжому вигляді вони зберігаються по пів року без втрати смакових чи естетичних якостей.

Технологія посіву капусти: рекомендації городників
Кухар розповів, як приготувати квашену капусту тривалого зберігання

Тепер, коли ми обрали ідеальний сорт, час перейти до рецепта. Ось кроки, які допоможуть вам створити найсмачнішу квашену капусту:

  • 1 середній качан капусти сорту “Атрія”
  • 5-6 столових ложок солі
  • Спеції за смаком (перець, лавровий лист, гірчиця насіння)

Спершу слід нарізати капусту на тонкі смужки або шматочки, видаливши товстий середній стовбур. Посипте все сіллю та спеціями і ретельно перемішайте. Переложіть продукт у чистий глибокий посуд чи каструлю, причавивши до дна, щоб городина пустила сік.

Покрити капусту чистою тканиною чи ковдрою, а потім важким предметом (наприклад, ковшем з водою), щоб створити тиск.

Експерти назвали найкращі дні, коли потрібно квасити капусту у лютому 2024 року
Кухар розповів, як приготувати квашену капусту тривалого зберігання

Залиште вашу ємність при кімнатній температурі протягом 3-4 днів, періодично перекладаючи, щоб рівномірно розподілити сік. Після цього періоду слід перекласти заготівлю у чисті банки і закрити кришками.

За допомогою цього рецепту ви зможете насолоджуватися смаком хрумкої квашеної капусти протягом усього літа і навіть до вересня. Вибираючи сорт “Атрія” і дотримуючись цих простих інструкцій, ви створите страву, яка неодмінно завоює серця вашої сім’ї та гостей своїм неповторним смаком і хрумкістю.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини