Рецепт правильної італійської лазаньї: всього 40 хвилин і ресторанна страва з бюджетних компонентів на столі

Погодьтесь, завдяки можливості дізнаватися рецепти приготування страв різних народів світу, їхня культура та традиції стали ближчими до нас. Наприклад, уявлення про Італію нам додають піца й лазанья.

Хоча більшою популярністю у нас користується все ж таки піца, лазанья заслуговує своєї порції уваги від кулінарів та їдоків.

Завдяки тому, що зараз на полицях магазинів є вибір листів, що створюють основу страви, кухарю не доведеться витрачати час на їх приготування. Якщо говорити про час, то для цієї страви знадобиться приблизно 40 хвилин.

Духовку розігрійте до 200°, деко застеліть пергаментом, а прямокутну жароміцну форму для запікання ретельно змастіть олією. Вам також знадобиться лист фольги площею трохи більшою ніж ваша форма.

Інгредієнти

Кулінар пояснив, як правильно приготувати італійську лазанью за 40 хвилин
  • Листи лазаньї 16 штук
  • Баклажани загальною вагою 800 г
  • Помідори великого розміру 2 штуки або 400 г
  • Часник 4-6 зубчиків
  • Томатний соус з базиліком 400 г
  • Томатний сік 400 мл
  • Моцарела 400 г
  • Олія рослинна
  • Сіль та мелений чорний перець на ваш смак

Приготування

Кулінар пояснив, як правильно приготувати італійську лазанью за 40 хвилин

Перш за все зробіть соус. Для цього ножем подрібніть часник. Політь його, поперчіть й знову подрібніть. Після того всипте його у томатний соус, додайте томатний сік й все добре перемішайте.

Помийте й обсушіть баклажани. Зріжте їхні краї з обох боків, потім наріжте вздовж пластинами до 1 см товщиною.

Далі посоліть їх, змастіть олією й розкладіть на деко. Відправте деко у духовку на 20 хвилин.

У цей час наріжте дрібними кубиками помідори, натріть на терці моцарела.

Коли баклажани будуть готовими, у форму для запікання влийте трохи соусу та розкладіть зверху листи лазаньї, вкривши ними повністю дно. Далі викладайте шари у такій послідовності: соус, баклажани, соус, сир, листи лазаньї.

Після того як все буде розкладене, залийте лазанью залишками соусу й накрийте форму щільно фольгою та запікайте у духовці 30 хвилин. Потім фольгу зніміть, посипте страву моцарелою й продовжуйте запікати ще 10 хвилин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини