Рецепт салату з помідорів з цікавою заправкою із зеленої цибулі: аромат томатів і смак херсонського літа

У кулінарії, можливо як ніде, успіху завжди досягає той, хто не боїться експериментувати та проявляти креативність навіть у створенні, здавалося б звичайнісіньких страв.

Ну справді, що можна особливого вигадати, готуючи салат з банальних помідорів? Що ж, спробуйте приготувати його за рецептом, який ми вам пропонуємо зараз. Так, набір продуктів вас не здивує, а от результат, сподіваємося – просто вразить. І причиною цього стане цікава й оригінальна заправка з зеленої цибулі.

Особливо актуально зробити таку страву зараз, на початку весни, коли організму не вистачає не тільки вітамінів, а і яскравих кольорів й свіжих смаків.

З кількості продуктів, що вказана в рецепті виходить 4 порції, а на приготування безпосередньо салату ви витратите приблизно хвилин 20.

Інгредієнти

Як правильно зібрати насіння помідорів
Рецепт херсонського салату з помідорів: смак літа і тепла
  • Помідори оберіть різних сортів, а, особливо, кольорів 500 г
  • Цибуля зелена пучок вагою приблизно 50-70 г
  • Часник 2 зубчики середнього розміру або великого, якщо ви любите
  • Оливкова олія 70 мл
  • Зіра мелена ½ чайної ложки
  • Сіль та чорний мелений перець на ваш смак
  • Суміш насіння гарбузового, лляного, соняшникового тощо на ваш смак

Перш за все приготуйте соус-заправку. Спочатку дрібно наріжте помиту й обсушену зелену цибулю. Вичавіть до неї пресом часник.

Яка користь часнику та як правильно його їсти
Рецепт херсонського салату з помідорів: смак літа і тепла

Покладіть це у сотейник та відправте на плиту з невеликим вогнем разом з олією. Всипте туди зіру, сіль та перець. Все перемішайте між собою та трошки потоміть цю масу протягом 3-4 хвилин, помішуючи.

Після того перекладіть цибулю з сотейника у чашу планетарного блендера й після охолодження до кімнатної температури, перебийте все до однорідності.

Тепер наріжте скибочками потрібного вам розміру помиті й обсушені помідори, видаливши попередньо внутрішню частинку плодоніжки.

Далі залийте помідори соусом, за потреби досоліть й поперчіть. Розкладіть по порційних тарілках та посипте кожну порцію асорті насіння, яке ви обрали.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини