Підгледіла на відпочинку в Італії, як правильно запікати скумбрію: просто потрібна фольга і трішки лимону

Скумбрія — це риба, яка завойовує серця своїм неповторним смаком та корисними властивостями. А коли вона поєднується з ароматним лимоном і запікається у фользі, це стає справжнім кулінарним шедевром.

Коли йдеться про приготування риби, немає нічого простішого і водночас дивовижного, ніж запікання. Цей спосіб приготування зберігає всю ніжність і соковитість риби, додаючи їй при цьому чудовий аромат та смак. Скумбрія, яка є не тільки смачним, але й дуже корисним джерелом Омега-3 жирних кислот, стає ідеальним варіантом для такого приготування. У цій статті ми розглянемо рецепт запікання скумбрії у фользі з лимоном, що не лише задовольнить ваші гастрономічні пристрасті, але й надасть користі вашому організму.

Інгредієнти

Експерти розповіли, як правильно запікати скумбрію у фользі
  • Скумбрія 2 штуки загальною вагою приблизно 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 300 г
  • Лимон 2 штуки
  • Петрушка 1 маленький пучок
  • Лавровий лист 4 штуки
  • Сіль та мелений перець на ваш смак

Перед початком приготування увімкніть духовку розігріватися до температури 190°C.

Зрозуміло, що перш за все вам потрібно буде підготувати тушки скумбрії. Для цього розріжте черево та випатрайте рибу. Промийте її та серветкою видаліть чорну плівку звідти.

Видаліть у неї голову й плавники, а потім зробіть на одному з боків поперечні надрізи. Посоліть та поперчіть скумбрію.

Тепер відчистьте від лушпиння цибулю та наріжте її рівними кружечками. Так само наріжте добре помитий та обсушений один лимон.

Експерти розповіли, як правильно запікати скумбрію у фользі

З другого лимона натріть цедру, а потім вичавіть сік. Далі петрушку помийте, обсушіть та дрібно нашаткуйте ножем, а тоді змішайте з цедрою.

На лист фольги покладіть тушку. У її надрізи вставте кружечки лимона, а потім посипте рибу сумішшю цедри й петрушки. Навколо розкладіть цибулю, додайте лавровий лист. Полийте все лимонним соком, після чого загорніть тушку у фольгу.

Розкладіть всю загорнуту у фольгу рибу на деко та відправте у духовку на 40 хвилин.

Готову скумбрію подавайте гарячою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини