Приготувала домашнім бігос з ковбасками та грудинкою: відправляють тепер з цим рецептом на “МастерШеф”

Як відомо, існують страви, які не лише задовольняють голод, але й здатні подарувати нам справжню гастрономічну насолоду. Одна з таких страв — свинина з помідорами та сиром у духовці.

Ця страва поєднує в собі простоту приготування з вишуканим смаком, що робить її ідеальним вибором як для буденного обіду, так і для святкового застілля. Історія цієї страви сягає глибоко в кулінарну спадщину різних країн світу, а сьогодні вона є популярною у багатьох культурах. Розгляньмо докладніше, чому саме ця страва завоювала серця гурманів та домашніх кухарів по всьому світу.

Окрім продуктів для її приготування вам необхідно заздалегідь розігріти духовку до температури 180 °C. Також подбайте про наявність форми для запікання такого розміру, щоб можна було розкласти шматки свинини одним шаром. Цю форму попередньо змастіть зсередини олією.

Інгредієнти

Як приготувати бігос з ковбасками: польський рецепт страви
  • Окіст свинячий 800 г
  • Сир напівтвердий 250 г
  • Сметана від 15% жирності 100 г
  • Помідори 6 штук середнього розміру
  • Часник 3 зубчики
  • Свіжа зелень петрушки листя з 6 гілочок
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Сіль та мелений перець на ваш смак

Перш за все підготуйте відбивні: свинину наріжте на шматки товщиною приблизно 1 см. Накрийте їх плівкою та кухарським молотком відбийте так, щоб вони стали завтовшки 7 мм. Підсоліть з обох боків та викладіть їх на дно форми, як зазначалося вище.

Тепер дрібно наріжте почищений часник та чисте й обсушене листя петрушки.

Експерти розповіли, як правильно сіяти петрушку для того, аби швидко з'явились сходи
Як приготувати бігос з ковбасками: польський рецепт страви

Змішайте їх із 2/3 натертого на середній терці сиру. Додайте сіль, перець, добре перемішайте, а тоді намастіть шматки відбивних, викладаючи по 1 столовій ложці.

Помиті, обсушені та нарізані кружечками помідори розкладіть по декілька штук нахлистом, які потім посипте рештою натертого сиру.
Відправте форму у духовку для запікання страви на 45 хвилин.

Подавайте свинину гарячою разом з улюбленим гарніром.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини