Встигніть зробити з молодої полуниці: напрочуд смачний джем з кислинкою, який я готую з першого є врожаю

Полуниця — справжня королева літа, що тішить нас своїм ароматом та смаком. Напередодні масового збирання цієї соковитої ягоди важливо не пропустити момент та зробити з неї смачні заготівлі на зиму.

Що може бути краще, ніж холодного зимового ранку насолоджуватися ароматним полуничним джемом з млинцями чи оладками? У цій статті ми поділимося з вами двома чудовими рецептами полуничного джему: з лимоном для тих, хто любить нотку свіжості цитрусових, та з м’ятою для справжніх гурманів.

Для того, щоб не повторюватись, для всіх рецептів є єдине правило: полуницю за потреби помийте, обсушіть та відчистьте від капелюшків та плодоніжок. Робити це досить зручно за допомогою виделки.

Народне добриво для полуниці забезпечить щедрий врожай
Рецепт смачного джему з полуниці та лимона: на зиму і просто та

І ще, готовий джем в обох варіантах розкладайте в стерильні банки та закручуйте стерильними кришками. Охолоджуйте до кімнатної температури, перевернувши банки до гори дном та вкривши ковдрою.

Джем полуничний з лимоном

Інгредієнти

  • Полуниця свіжа 1 кг 500 г
  • Цукор 1 кг 200 г
  • Лимон 1/2 штуки великого розміру або 1 штука середнього розміру

Підготовлену полуницю спочатку подрібніть у блендері або м’ясорубці та протріть крізь сито, щоб видалити насіння.

Далі покладіть пюре у каструлю, засипте цукром, влийте сік з лимона й варіть після закипання на слабкому вогні 30 хвилин. Весь час помішуйте та знімайте пінку.

Джем полуничний з м’ятою

Експерти назвали поширені помилки під час догляду за полуницею, через які культура хворіє
Рецепт смачного джему з полуниці та лимона: на зиму і просто так

Інгредієнти

  • Полуниця свіже 2 кг
  • Цукор 1 кг
  • М’ята 30 г

Підготуйте ягоду, так само як у першому рецепті. На великому вогні доведіть до кипіння попередньо перемішавши пюре з цукром, після чого варіть на слабкому вогні протягом 25 хвилин, знімаючи пінку та постійно помішуючи, а тоді покладіть дрібно нашатковану м’яту, перемішайте й продовжуйте процес варіння ще 5 хвилин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини