Нарешті я дочекалась! Цей рецепт в мене питала навіть свекруха: солодкі мариновані помідорчики за 1 ніч

Бажаєте урізноманітнити ваш стіл соліннями? Тоді цей рецепт маринованих помідорів точно для вас. Робиться все майже миттєво, буквально за 1 ніч.

Швидке маринування помідорів — це чудовий спосіб насолодитися свіжими, ароматними та пікантними овочами без зайвих зусиль. Цей метод дозволяє отримати смачну закуску, яку можна подати на стіл вже наступного дня. Основний секрет успіху полягає в правильному поєднанні інгредієнтів та дотриманні кількох простих кроків.

Експерти розповіли про найкраще добриво для помідорів на грядці для рекордного врожаю
Кухар розповів, як приготувати мариновані томати за 1 ніч

Для приготування нам знадобиться пів кіло дрібних помідорів (можна брати сорт “Сливка” або “Чумак”), пучок свіжої петрушки або кінзи, як вам подобається більше, пучок кропу, 2-3 зубчики часнику, половина гострого перцю, половина чайної ложки солі, чайна ложка цукру та півсклянки винного оцту з концентрацією 6%.

Почнемо з того, що беремо томати і на кожному з них зробимо хрестоподібний надріз, але не прорізатимемо до кінця, щоб зберегти їх цілісність. Зручніше за все працювати овочевим ножем. Це допоможе маринаду проникнути в середину, насичуючи овочі.

Експерти назвали головні помилки під час вирощування зелені кропу та петрушки на городі
Кухар розповів, як приготувати мариновані томати за 1 ніч

Після цього дрібно наріжемо петрушку та кріп. Часник очищуємо і дрібнимо, а гострий перець наріжемо дрібними шматочками. Всі ці інгредієнти змішаємо в одній посудині, додаючи сіль, цукор та оцет. Важливо перемішувати обережно, щоб помідори залишилися цілими і не пошкодилися.

Підготовлені овочі викладемо у глибоку миску або контейнер. Заливаємо їх маринадом, стараючись, щоб кожен помідор був рівномірно покритий. Контейнер накриваємо герметичною кришкою або харчовою плівкою і ставимо в холодильник. Через кілька годин помідори вже набудуть смаку, але якщо дати їм постояти всю ніч, вони стануть просто неповторними.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини