Підійдуть навіть дрібні ягідки: рецепт компоту з абрикоса “як у дитинстві” — дуже смачно, швидко і корисно

Компот з абрикосів на зиму — це чудовий спосіб зберегти смак літа на довгий час. Використовуйте будь-який з запропонованих методів приготування, щоб насолоджуватися ароматним і смачним напоєм.

Компот з абрикосів — один із найпопулярніших варіантів консервації, який полюбляють і дорослі, і діти. У цій статті розглянемо два способи приготування компоту з абрикосів: зі стерилізацією і без неї.

Компот з абрикосів зі стерилізацією

Як правильно обрізати абрикос, щоб був багатий врожай
Кулінар розповів, як просто і смачно консервувати абрикос

Інгредієнти

  • Абрикоси — 1 кг
  • Вода — 2 літри
  • Цукор — 500 г

Перш за все абрикоси ретельно вимийте, розділіть на половинки й видаліть кісточки. Якщо плоди великі, можна розрізати їх на четвертинки.

Приготуйте сироп. У каструлі змішайте воду і цукор, доведіть до кипіння, помішуючи, доки цукор повністю не розчиниться.

Далі у чисті стерилізовані банки викладіть підготовлені абрикоси, заповнюючи банки на 2/3 об’єму й залийте їх гарячим сиропом, залишаючи приблизно 1 см від краю банки.

Після того закрийте банки кришками та помістіть їх у велику каструлю з гарячою водою. Стерилізуйте протягом 15-20 хвилин (для тих, що об’ємом 1 літр). Вода має покривати банки до “плечиків”, а тоді обережно вийміть банки з каструлі, щільно закрутіть кришки й переверніть банки догори дном. Залиште їх охолоджуватися на рушнику.

Компот з абрикосів без стерилізації

Кулінар розповів, як просто і смачно консервувати абрикос

Інгредієнти

  • Абрикоси — 1 кг
  • Вода — 2 літри
  • Цукор — 500 г

Підготуйте абрикоси, так само як при першому способі.

У каструлі змішайте воду і цукор, доведіть до кипіння, помішуючи, доки цукор повністю не розчиниться.

А тепер зробіть бланшування абрикосів. Для цього фрукти занурте в киплячий сироп на 2-3 хвилини, потім вийміть їх і відразу ж опустіть у холодну воду.

У чисті стерилізовані банки викладіть бланшовані абрикоси, заповнюючи банки на 2/3 об’єму та залийте їх гарячим сиропом, залишаючи приблизно 1 см від краю.
Потім закрийте банки стерилізованими кришками і щільно закрутіть, а тоді переверніть догори дном і залиште охолоджуватися на рушнику.

Популярне

Подібні новини