Універсальна заправка для салатів, борщів та м’яса завжди під рукою: роблю про запас з петрушки та кропу

Універсальна заправка з петрушки та часнику — це простий і швидкий спосіб надати вашим стравам свіжого аромату та смаку. Вона є корисною і багатофункціональною, підходить до багатьох страв.

Заправка з петрушки та часнику — це ароматний і корисний додаток до різноманітних страв. Вона надає їм свіжий смак, підсилює аромат та додає корисні властивості та може використовуватися для салатів, м’ясних й рибних страв, пасти, овочів та багатьох інших страв. У цій статті ми поділимося простим рецептом універсальної заправки з петрушки та часнику.

Інгредієнти

Як вирощувати петрушку
Як зробити універсальну заправку до страв: рецепт від шеф-кухаря
  • Свіжа петрушка – 1 великий пучок (приблизно 100 г)
  • Часник – 3-4 зубчики (або на смак)
  • Оливкова олія – 100 мл
  • Лимонний сік – 2 столові ложки
  • Сіль – 1 чайна ложка (або на смак)
  • Чорний перець – 1/2 чайної ложки (або на смак)

Промийте петрушку під проточною водою і ретельно обсушіть. Відріжте товсті стебла, залишаючи лише листя і тонкі стеблинки. Дрібно наріжте зелень або використовуйте блендер, щоб отримати однорідну консистенцію.

Відчистьте від лушпиння зубчики часник й подрібніть за допомогою пресу або дрібно наріжте ножем.

Що посадити після часнику у липні
Як зробити універсальну заправку до страв: рецепт від шеф-кухаря

Тепер у великій мисці змішайте подрібнену петрушку й часник, додайте оливкову олію до суміші та ретельно перемішайте, а потім влийте лимонний сік, всипте сіль, чорний перець. Знову добре перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Далі перекладіть заправку в чисту скляну банку з герметичною кришкою та зберігайте в холодильнику. Вона буде свіжою протягом 1-2 тижнів.

Додавайте її до свіжих овочевих салатів для надання аромату та смаку, а також використовуйте як маринад або соус для м’яса, особливо для курки та свинини.

Крім того, вона ідеально підходить для рибних страв, додаючи їм свіжості. Ви можете поливати нею запечені або приготовані на парі овочі для додаткового смаку.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини