Аж ложка стоїть! Рецепт справжнього українського абрикосового варення, яке не зіпсується і не зацукриться

Приготування густого абрикосового варення у два етапи – це простий і надійний спосіб отримати смачний та ароматний продукт. Завдяки цьому методу, варення набуває ідеальної густої консистенції.

Абрикосове варення – це справжній смаколик, який радує своїм насиченим смаком і ароматом. Густе варення особливо приваблює своєю текстурою, ідеальною для намазування на хліб чи додавання в різноманітні десерти. Щоб досягти густої консистенції, варення з абрикосів готують за наступним рецептом.

Інгредієнти

Що посадити краще під абрикосою від шкідників
Кухар розповів, як приготувати по-справжньому густе абрикосове варення
  • Абрикоси – 2 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Лимонний сік – 2 ст. ложки (за бажанням)

Абрикоси ретельно промийте під проточною водою. Видаліть кісточки, розрізавши фрукти навпіл. Якщо абрикоси дуже великі, можна розрізати їх на чверті або дрібніші шматочки, а потім помістіть їх у велику каструлю або таз. Додайте туди цукор і перемішайте. Залиште суміш на 4-6 годин, а ще краще – на ніч. За цей час абрикоси виділять сік і цукор повністю розчиниться.

Після того поставте посуд із сировиною на середній вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор не пригорів, а тоді зменште вогонь і варіть варення 10-15 хвилин, знімаючи піну, яка утворюється на поверхні. Тепер вимкніть вогонь і залиште масу остигати на кілька годин або на ніч. Цей етап дозволяє фруктам просочитися сиропом і почати згущуватися.

Кухар розповів, як приготувати по-справжньому густе абрикосове варення

Після того як варення повністю остигло, поверніть його на середній вогонь і знову доведіть до кипіння, а потім варіть на слабкому вогні ще 20-30 хвилин, постійно помішуючи. Щоб досягти густої консистенції, рідина повинна добре випаруватися. Якщо ви бажаєте, то можете додати лимонний сік, щоб підкреслити смак і допомогти загущенню.

Щоб перевірити, чи достатньо густе ваше варення, капніть трохи на холодну тарілку. Якщо крапля не розтікається і зберігає форму – воно готове.

Гаряче варення розлийте по стерилізованих банках, залишаючи трохи місця до краю. Закрийте їх стерилізованими кришками та переверніть догори дном і залиште остигати при кімнатній температурі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини