Вчорашню картоплю ніколи не викидаю, а роблю ось таку піцу на сковорідці з неї: всього 10 хвилин справи

Піца з картоплі на сковорідці – це чудовий варіант швидкого та смачного обіду або вечері. Вона готується дуже просто, не потребує складних інгредієнтів.

Загалом піца – одна з найпопулярніших страв у світі, але приготування традиційного тіста може зайняти багато часу. Якщо ви шукаєте швидкий та економний варіант піци, то піца з картоплі на сковорідці – ідеальний вибір. Вона готується всього за 15 хвилин, виходить поживною та надзвичайно смачною.

Інгредієнти

Городники розповіли, як виростити смачну та велику картоплю
Кухар розповів, як зі вчорашньої картоплі зробити піцу на пательні
  • 2-3 середні картоплини
  • 1 яйце
  • 2 столові ложки борошна
  • Сіль та перець до свого смаку
  • 1 столова ложка олії
  • 100 г твердого сиру
  • Помідори, ковбаса, гриби та інші улюблені інгредієнти для начинки
  • Свіжа зелень для прикраси

Картоплини помийте та відчистьте від шкірки. Натріть їх на великій тертці, а тоді покладіть утворену масу  у друшляк або сито та злегка відтисніть, щоб видалити зайву рідину. Це допоможе зробити основу для піци більш хрусткою.

Далі у великій мисці змішайте натерту картоплю, яйце, борошно, сіль та перець. Ретельно перемішайте, щоб усі інгредієнти добре поєдналися, а потім розігрійте сковорідку з олією на середньому вогні та викладіть туди цю суміш. Розрівняйте її ложкою, щоб отримати рівномірний шар. Обсмажуйте основу з обох боків до золотистої скоринки, приблизно по 5 хвилин з кожного боку.

Кулінари поділились рецептом приготування домашнього сиру з додаванням лимона
Кухар розповів, як зі вчорашньої картоплі зробити піцу на пательні

Поки основа обсмажується, підготуйте інгредієнти для начинки. Натріть сир, наріжте помідори, ковбасу, гриби та інші інгредієнти на ваш смак, а коли основа буде готова, зменште вогонь до мінімуму. Викладіть на неї начинку та посипте натертим сиром. Накрийте сковорідку кришкою і готуйте ще 5 хвилин, поки сир не розплавиться і всі складники не прогріються.

Готову піцу зніміть зі сковорідки, прикрасьте свіжою зеленню та наріжте на порції. Подавайте гарячою.

Як бачите, готується така страва дуже просто, не потребує складних інгредієнтів та завжди виходить смачною і ситною. Спробуйте цей рецепт, і ви обов’язково додасте його до свого кулінарного арсеналу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини