Перестала додавати це при консервації помідорів: проста хитрість, щоб томати в банці не тріскалися

Консервація помідорів — невід'ємна частина літніх ритуалів всіх українських господинь. Як же зробити так, щоб шкірка на томатах не тріскалася? Є пару лайфхаків.

У процесі консервації помідорів виникає одна з найпоширеніших проблем – тріскання томатів. Причини цього явища полягають у різких змінах температури, неодноразовому заливанні холодної води та використанні певних добавок. Щоб уникнути цього, варто скористатися простою хитрістю.

Перед тим, як викладати помідори у банки, важливо налити в них гарячий маринад. Це дозволяє поступово підігріти тару, що допоможе уникнути різких температурних перепадів і зменшить ризик тріскання. Потрібно робити це в кілька етапів, заливаючи та виливаючи рідину. Головне — поступово збільшувати температуру. Лише після такої процедури можна викладати помідори в банку.

Городники розповіли, що робити, якщо гниють помідори
Кулінар розповів, як уникнути тріщин у томатах під час консервації

Ще один ефективний спосіб запобігти трісканню – зробити проколи на томатах у місці, де знаходиться плодоніжка. Це зменшить напруження шкірки томатів під тиском води і дозволить їм залишатися цілими під час консервації. Для цього найкраще використовувати зубочистку, проколи мають бути досить глибокими, щоб забезпечити рівномірний розподіл тиску всередині овочу.

Варто також уникати використання аспірину при консервації помідорів. Хоча ацетилсаліцилова кислота створює кисле і антимікробне середовище, вона також виділяє шкідливі фенольні сполуки, які можуть вплинути на якість та безпеку продукту. Також при підвищенні кислотності, оболонка також може луснути.

Добриво для помідорів влітку
Кулінар розповів, як уникнути тріщин у томатах під час консервації

Втім, не варто впадати у відчай, навіть якщо шкірка лусне, адже все одно городина збереже свої корисні властивості під час консервації та потішить гарним смаком у холодний період року.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини