Коли вродив волоський горіх, завжди роблю це варення: виходить смачно, просто, а головне ну дуже бюджетно

Аґрус — це не тільки смачна та корисна ягода, але й ідеальний інгредієнт для варення на зиму. А зварене з волоськими горіхами, воно стане відмінним доповненням до вашого зимового чаювання.

Завдяки своїй природній кислинці, аґрус чудово поєднується з різними додатками, а волоські горіхи надають варенню особливої нотки смаку та текстури.

Інгредієнти

Експерти-садівники пояснили, яке добриво використовувати для удобрення аґрусу влітку
Кухарі розповіли, як смачно приготувати варення з волоського горіху
  • 1 кг аґрусу
  • 1 кг цукру
  • 200 г волоських горіхів
  • 200 мл води
  • 1 лимон (сік та цедра)

Спочатку ретельно промийте ягоди під холодною водою та обріжте їхні хвостики. Для кращого проникнення цукрового сиропу можна проколоти кожну голкою або зубочисткою.

Далі горіхи подрібніть на великі шматочки. Якщо хочете, щоб вони мали більш насичений смак, можна їх трохи обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору.

Тепер приготуйте сироп. У великій каструлі змішайте воду та цукор. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб кришталики цукру повністю розчинилися. Після закипання зменште вогонь і варіть ще 5 хвилин, після чого додайте підготовлений аґрус, сік та цедру одного лимону. Знову доведіть до кипіння, потім зменште вогонь до малого й готуйте протягом 10 хвилин, акуратно помішуючи.

Кухарі розповіли, як смачно приготувати варення з волоського горіху

Нарешті покладіть до варення подрібнені волоські горіхи та продовжуйте варити ще 15-20 хвилин. Час від часу помішуйте, щоб воно не пригоріло і всі інгредієнти рівномірно змішались, а тоді перевірити його готовність відомим способом: капніть трохи на холодну тарілку. Якщо крапля не розтікається і тримає форму, варення готове.

Після того, як ви зрозумієте, що варення готове, розлийте його гарячим по стерилізованих банках, залишаючи трохи місця до краю. Закрийте також стерильними кришками й переверніть догори дном. У такому положенні залишайте їх до повного охолодження.

Готове аґрусове варення з волоськими горіхами потрібно зберігати у прохолодному, темному місці протягом декількох місяців. Це забезпечить збереження смаку та аромату на тривалий час. Ароматне та насичене, воно подарує вам шматочок літа у холодні зимові дні.

Популярне

Подібні новини