Так вродила цього року порічка, що й не знаю, куди дівати: роблю ось таке смачне желе всього за 5 хвилин

Якщо у вас вродила дрібна червона смородина, яку і називають порічкою, а всі варення та джеми ви вже зварили, то пропонуємо цікавий рецепт желе, який чудово допоможе пережити спеку.

Всім відомо, що порічки багаті на вітаміни та антиоксиданти, тому желе з них стане чудовим доповненням до вашого літнього столу. До того ж його легко приготувати, а виглядає воно дуже апетитно, яскраво та святково.

Вам знадобиться:

  • Кіло порічки
  • Цукор – 800 г
  • Вода – 250 мл
  • Желатин – 20 г (або інший згущувач за вибором)
Кондитер поділився смачним рецептом желе з порічки

Звісно, з початку добре промийте порічки під проточною водою, видаліть листя і плодоніжки. До речі, ягоди можна використовувати як свіжі, так і заморожені.

Далі покладіть їх в каструлю і додайте воду. Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменште його і варіть приблизно 10-15 хвилин, поки ягоди не розм’якнуть і не пустять сік. За допомогою дерев’яної ложки або товкучки для картоплі розтовчіть їх, щоб витиснути максимум соку.

Після того процідіть отриману масу через марлю або сито, щоб відділити сік від м’якоті та насіння. Відціджений сік поверніть до каструлі, тоді додайте цукор. Поставте каструлю на середній вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні, поки цукор повністю не розчиниться. Зніміть піну, яка утворюється на поверхні.

Кондитер поділився смачним рецептом желе з порічки

Поки процес триває, розчиніть желатин у невеликій кількості холодної води (близько 50 мл) і дайте йому набрякнути протягом 5-10 хвилин. Потім підігрійте на водяній бані або в мікрохвильовій печі до повного розчинення.

Тепер додайте розчинений желатин до гарячого соку порічок і добре перемішайте. Не допускайте кипіння після цього, щоб він не втратив своїх властивостей! Після цього розлийте готову суміш по формах або баночках і дайте охолонути до кімнатної температури, а тоді відправте желе в холодильник на кілька годин, а краще на ніч, щоб воно добре застигло.

Популярне

Подібні новини