Готую кабачкові оладки лише за цим рецептом: 15 хвилин часу і всього 2 яйця для супер-страви на сніданок

Кабачкові оладки з сиром – це ідеальний варіант для сніданку. Вони легкі, поживні й готуються швидко, що особливо важливо у ранкові години, коли господиня поспішає на роботу.

Страва є простою у приготуванні, а смак та користь таких оладок обов’язково зроблять їх постійним гостем на вашому сніданковому столі. Спробуйте цей рецепт і переконайтеся самі, наскільки він чудовий!

Інгредієнти

Експерти розповіли про правильний догляд за кабачками у відкритому ґрунті в липні
Кулінар розповів, як швидко приготувати кабачкові оладки
  • Кабачки – 2 штук середнього розміру
  • Сир твердий – 100 г
  • Яйця курячі середнього розміру – 2 штуки
  • Борошно – 4-5 столових ложок
  • Сіль та чорний мелений перець – до свого смаку
  • Зелень (кріп, петрушка) – 1 пучок
  • Олія рослинна – для смаження

Добре помийте кабачки. Якщо вони молоді, шкірку можна не знімати, а насіння не видаляти. Натріть їх на великій тертці. У випадку, коли вони містять багато рідини, злегка відцідіть її. Твердий сир натріть на середній тертці, а зелень (кріп, петрушку або іншу улюблену зелень) без твердого стебла подрібніть гострим ножем.

Далі у великій мисці змішайте терті кабачки, натертий сир, яйця, сіль, перець та подрібнену зелень. Додайте просіяне борошно і добре перемішайте, щоб утворилося однорідне тісто. Якщо воно здається занадто рідким, можна додати ще трохи борошна. Щоб оладки були ще більш ароматними, можна покласти трохи подрібненого часнику або цибулі. А якщо ви хочете зробити страву більш дієтичною, замініть частину борошна вівсяними пластівцями або використовуйте борошно з цільного зерна.

Кулінар розповів, як швидко приготувати кабачкові оладки

Тепер розігрійте рослинну олію на пательні на середньому вогні, а потім ложкою викладайте туди тісто, формуючи оладки бажаного розміру. Обсмажуйте їх з обох боків до золотистого кольору, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Для того, щоб вони не були надмірно жирними, після смаження викладайте вироби на паперові рушники чи серветки.

Подавайте кабачкові оладки гарячими зі сметаною, грецьким йогуртом або будь-яким іншим улюбленим соусом, кетчупом. Вони чудово поєднуються з овочевим салатом, картоплею або просто зі свіжими овочами.

Популярне

Подібні новини