Це краще, ніж Наполеон у 100 разів, а головне – без випічки: рецепт торта на сметані, який робиться миттєво

Торт без випічки з печивом та сметаною – це ідеальний варіант для літніх днів, коли хочеться насолодитися солодощами, не витрачаючи багато часу на приготування.

У спекотні літні дні не хочеться стояти біля плити чи духовки, однак бажання поласувати чимось солодким залишається. Торт, який не треба випікати – це чудовий варіант десерту. Виходить він надзвичайно легко і освіжає навіть у спеку +40.

Інгредієнти

Перетворіть печиво на крихту
Те, що треба для літнього дня: рецепт торта на сметані без випічки
  • Печиво (типу “Чайне” або “Марія”) – 400 г
  • Сметана (20-25% жирності) – 600 мл
  • Цукор – 200 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Желатин – 20 г
  • Вода – 50 мл
  • Фрукти або ягоди для прикраси (полуниця, малина, банани тощо)

Спочатку желатин залийте водою і залиште на 10-15 хвилин для набрякання. Потім розчиніть його на водяній бані або в мікрохвильовій печі до повного розчинення, але не допускайте кипіння!

Далі в окремій мисці змішайте сметану, звичайний і ванільний цукор. Збивайте суміш міксером або вручну до повного їхнього розчинення й утворення однорідної маси, а тоді додайте до сметанового крему розчинений желатин і добре перемішайте.

Тепер візьміть форму для торта (бажано роз’ємну) і викладіть дно печивом. Зверху на шар печива рівномірно нанесіть частину сметанового крему. Повторюйте шари, чергуючи печиво і крем, доки не закінчаться інгредієнти. Останнім шаром повинен бути крем.

Кулінари поділились рецептом запечених вареників в сметані
Те, що треба для літнього дня: рецепт торта на сметані без випічки

Нарешті прикрасьте поверхню торта свіжими фруктами або ягодами на свій смак. Полуниця, малина, чорниця або банани – чудовий вибір для літнього десерту, після чого поставте його у холодильник на кілька годин, а краще на ніч, щоб він добре просочився і застиг.

Перед подачею акуратно відокремте боки форми та перенесіть виріб на сервірувальну тарілку. Нарізайте на порції й насолоджуйтесь ніжним смаком цього легкого десерту.

Популярне

Подібні новини