Роблю булгур по-турецьки за цим рецептом і маю поживний та бюджетний гарнір: куди там Хюррем Султан до мене!

Булгур по-турецьки — це традиційний рецепт східної кухні. Але завдяки своїй простоті у приготуванні та багатому смаку, такий гарнір став популярним далеко за межами Туреччини.

Смачна та корисна страва точно не залишить байдужими навіть найвибагливіших гурманів. Для приготування знадобиться:

  • Булгур — 1 склянка
  • Вода або овочевий бульйон — 2 склянки
  • Оливкова олія — 2 столові ложки
  • Цибуля ріпчаста — 1 середня цибулина
  • Морква середнього розміру — 1 штука
  • Часник — 2 зубчики, відчищених від лушпиння
  • Томати — 2 штуки або 1 столова ложка томатної пасти
  • Зелень (петрушка, кріп) — на смак
  • Сіль та чорний мелений перець — до свого смаку
Кухарі розкрили секрет приготування справжнього булгуру по-турецьки

Почніть з крупи. Добре промийте булгур під проточною водою, щоб позбутися зайвого крохмалю, а потім підготуйте овочі. Почищену цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву, помиту та також почищену, натріть на великій тертці, а часник подрібніть. З томатів зніміть шкірку, зануривши на пару хвилин в окріп, і наріжте дрібними кубиками або використайте томатну пасту.

Далі у великій сковороді або каструлі з товстим дном розігрійте оливкову олію. Додайте нарізану цибулю та спасеруйте її до прозорості. Потім покладіть моркву та часник, смажте ще кілька хвилин до їхньої м’якості, а тоді додайте нарізані томати або томатну пасту і готуйте на середньому вогні, поки томати не розм’якнуть і не утвориться соус. Після того висипте туди промитий булгур і добре перемішайте.

Кухарі розкрили секрет приготування справжнього булгуру по-турецьки

Тепер влийте воду, а краще овочевий бульйон, посипте сіллю та перцем до свого смаку. Доведіть до кипіння, після чого зменште вогонь до мінімуму. Накрийте сковорідку або каструлю кришкою і готуйте близько 15-20 хвилин, поки булгур не вбере всю рідину і не стане м’яким.

Готовий булгур зніміть з плити та додайте дрібно нашатковану зелень. Добре перемішайте. Залиште страву настоятися під кришкою ще на 5-10 хвилин перед подачею, щоб аромати краще розкрилися.

Цю турецьку страву можна подавати гарячою або теплою як гарнір до м’ясних, рибних страв або самостійно. Вона чудово поєднується зі свіжими овочами, йогуртом або турецьким соусом.

Популярне

Подібні новини