Ці курячі відбивні роблю за 10 хвилин: жменька помідорів, фаршу і “королівський” сніданок вже на столі

Курячі відбивні по-королівськи з помідорами на сковороді — це вишукана і водночас проста у приготуванні страва, яка прекрасно підійде як для повсякденних обідів, так і для святкового столу.

Поєднання ніжної курятини з соковитими помідорами й розтопленим сиром створює неперевершений смаковий букет, який сподобається всім вашим їдокам.

Інгредієнти

Смакота за 20 хвилин: соковиті рулетики з курячого філе
Як приготувати відбивні за 10 хвилин: поради кухарів

Пів кіло курячого філе

2-3 штуки помідорів

200 г твердого сиру

2 яйця

Пів склянки борошна

Пів склянки сухарів для панірування

2 зубчики часнику

Сіль та перець на смак

Зелень (петрушка, кріп без жорстких стебел) для подачі

Можна також додати до сиру італійські трави або орегано. Також можна експериментувати з різними сортами сиру, такими як моцарела або чедер.

Спочатку промийте куряче філе під проточною водою та обсушіть паперовими рушниками. Наріжте філе на порційні шматочки товщиною близько 1 см. Накрийте їх харчовою плівкою і відбийте кухонним молотком до товщини приблизно 0,5 см. Не забудьте посолити та поперчити з обох сторін.

Далі підготуйте три миски. В одну миску насипте борошно, в іншу збийте яйця з дрібкою солі, а в третю — панірувальні сухарі. Кожен шматочок курячого філе занурюйте по черзі у кожну з них.

Експерти розповіли, як правильно зберігати борошно в домашніх умовах
Як приготувати відбивні за 10 хвилин: поради кухарів

Тепер на великій сковороді розігрійте рослинну олію на середньому вогні. Викладіть на неї відбивні та смажте з обох сторін до золотистої скоринки, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку, після чого викладіть на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.

Помідори вимийте і наріжте тонкими кільцями. Твердий сир натріть на великій тертці. З часнику зніміть лушпиння і дрібно наріжте або пропустіть через прес, а тоді викладіть обсмажені відбивні на чисту сковороду. Зверху на кожну відбивну покладіть кільце помідора, посипте часником і натертим сиром. Накрийте сковороду кришкою і готуйте на середньому вогні, поки сир не розплавиться і не набуде золотистого кольору, приблизно 5-7 хвилин.

Подавайте курячі відбивні по-королівськи гарячими, посипавши подрібненою зеленню.

Популярне

Подібні новини