Це смачніше кабачкової ікри у 100 раз: рецепт домашнього паштету з кабачків, який робиться на раз-два

Кабачки — це універсальний овоч, який добре вписується в різні страви, але часом хочеться чогось нового, цікавого та легкого. Один із таких варіантів — кабачковий паштет із сиром.

Ця страва стане чудовою альтернативою звичній кабачковій ікрі, якщо вона декому вже трошки набридла. До того ж це не тільки смачно, але й корисно, тому що овочі поєднуються з кисломолочним продуктом та часником. Крім того, ви маєте змогу експериментувати з різними видами сиру та спеціями, створюючи свій унікальний варіант паштету згідно з вашими кулінарними пріоритетами та фантазією. Ми ж пропонуємо по суті базовий рецепт, яким ви можете скористатися на свій розсуд.

Інгредієнти

Експерти розповіли, чим можна удобрити кабачки на грядці для кращого росту
Кухар розповів, як приготувати паштет з кабачків
  • 2 середніх кабачки
  • 150 г м’якого сиру (наприклад, Фета, Рикота, м’яка бринза або крем-сир)
  • 2 зубчики часнику
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • Сік половини лимона
  • Сіль й чорний мелений перець до свого смаку
  • Свіжа зелень (петрушка, кріп) для прикраси.

Зрозуміло, спочатку потрібно обробити кабачки. Ретельно вимийте і наріжте їх невеликими кубиками. Якщо плоди вже не молоді, їх слід відчистити від шкірки та видалити насіння, а потім обсмажити на оливковій олії до м’якості. Після цього дайте їм охолонути.

Далі у блендері змішайте обсмажені кабачки, сир, часник, сік лимона, сіль та перець. Збивайте до отримання однорідної маси. Спробуйте страву на смак і за необхідності додайте ще солі або лимонного соку. Готовий паштет перекладіть у контейнер і дайте йому трохи постояти в холодильнику (приблизно 30 хвилин), щоб смаки змішалися.

Навіщо вішати сіль над дверима
Кухар розповів, як приготувати паштет з кабачків

Надалі його можна подавати на хрустких грінках або свіжому хлібі. Він стане чудовою закускою на святковому столі або просто легким перекусом протягом дня. Додайте свіжу зелень, оливки чи в’ялені помідори, щоб наповнити страву яскравими смаковими відтінками. До речі, не зайвим буде паштет при приготуванні пасти або овочевих салатів, тому що його універсальність дозволяє експериментувати та знаходити нові поєднання

Популярне

Подібні новини