Рецепт економних баклажанових рулетиків з часником: всього 2 синенькі і ситна бюджетна вечеря вже на столі

Баклажанові рулети — це чудова закуска, яка вдало поєднує в собі ніжність "синеньких" і насиченість начинки. Готується все просто, а інгредієнтів іде ну просто крапля!
Смачний рецепт рулетиків із баклажанів
Кухар розповів, як смачно і економно приготувати баклажанові рулетики

Один з найсмачніших варіантів — баклажанові рулети з фетою, горіхами та часником. Ця страва легко готується і не вимагає багато часу.

Інгредієнти

Кулінари розповіли, як приготувати ікру з баклажанів
Кухар розповів, як смачно і економно приготувати баклажанові рулетики
  • Баклажани — 2 штуки
  • Сир фета — 150-200 г (його можна замінити на м’яку бринзу або вершковий сир)
  • Волоські горіхи — 100 г
  • Часник — 2-3 зубчики
  • Оливкова олія — 3-4 столові ложки
  • Лимонний сік — 1 столова ложка
  • Свіжа зелень (петрушка, кріп, базилік без жорсткої частини стебла) — до свого смаку
  • Сіль, перець — на смак
  • Йогурт або сметана — 2 столові ложки (за бажанням)

Перш за все зробіть основу для рулетів. Для цього помийте, обсушіть й обріжте кінці у баклажанів, після чого наріжте їх вздовж на тонкі скибки товщиною близько 5 мм. Далі посипте їх сіллю і залиште на 20-30 хвилин, щоб вони пустили сік. Це допоможе позбутися гіркоти, яка може бути притаманна баклажанам. Після цього промийте під холодною водою й обсушіть паперовими рушниками.

У сковороді розігрійте оливкову олію та обсмажте ці слайси з обох боків до золотистого кольору. Викладіть їх на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.

Як просто та швидко приготувати смачну вечерю з баклажанів і фаршу
Як просто та швидко приготувати смачну вечерю з баклажанів

Тепер починайте готувати начинку. Волоські горіхи підсмажте на сухій сковорідці кілька хвилин, щоб підкреслити їхній аромат. Потім подрібніть їх у блендері або дрібно порубайте ножем. Розімніть фету виделкою до пастоподібного стану. Якщо сир дуже сухий, можна додати трохи йогурту або сметани для кремоподібної текстури. Часник дрібно натріть або видавіть через прес й додайте до фети. Всипте дрібно нарізану зелень, сіль та перець до свого смаку, влийте лимонний сік. Добре перемішайте.

Ось тепер, коли все підготували, починайте формувати рулети: на кожен обсмажений шматочок баклажана викладіть трохи начинки. Розподіліть її рівномірно по всій довжині скибки, а тоді акуратно скрутіть у рулет, починаючи з вузького кінця. За потреби, вироби можна закріпити зубочисткою, щоб вони не розгорталися, а
потім просто викладіть їх на тарілку, прикрасьте свіжою зеленню або подрібненими горіхами.

Популярне

Подібні новини